Десет души от град Варна и региона придобиха правоспособност за

...
Десет души от град Варна и региона придобиха правоспособност за
Коментари Харесай

Водолази от Варна придобиха международни сертификати по проект

Десет души от град Варна и района получиха дееспособност за напреднали водолази и получиха интернационалните документи по сертификационната стратегия SSI (Scuba Schools International).

Официалното връчване на документите се организира през вчерашния ден, 27 ноември 2023 година в хотел " Амирал ", конферентна зала.

Всички 10 курсиста приключиха сполучливо образованието, откакто извършиха на практика извършения и поставиха тест за придобиване на дееспособност. Курсът се организира от сертифициран инструктор от Scuba School International (SSI). В образованието взеха присъединяване 10 души – три дами и седем мъже.

Обучението се осъществя в интервала 15-24 ноември, в границите на седем дни и беше разграничен в две елементи – теорeтична и практическа.

Основните критерии, по които бяха селектирани 10-те претенденти, бяха да бъдат над 18 години, без значение от пол и раса, етническа принадлежност или полова ориентировка, физически здрави.

Основно условие към курсистите бе да имат най-малко 10 водолазни спускания. Под внимание беше взето и желанието им да продължат развиването си в региона на водолазната активност и рибарската област.

Обучението е по концепция на Сдружение " Инициативи за публично развиване " и се осъществя по Проект № BG14MFOP001-4.053-0003-C01, с название " Обучение за напреднали водолази с спомагателна подготовка и опция за трудова реализация ", финансиран по СВОМР на МИРГ " Варна, р-н Аспарухово - Белослав - Аксаково “, финансирана по Програма за морско дело и риболовство 2014-2020 година Проектът цели да увеличи конкурентоспособността в региона на локалната инициативна рибарска група, като обезпечи спомагателни умения на приключилите образованието, благодарение на които те ще могат да се гмуркат, да практикуват подводен лов на риба, рапанолов и други, както и да покачат квалификацията си в региона на водолазната активност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР