Десантният кораб Цезар Куников на руския Черноморски флот е потопен

...
Десантният кораб Цезар Куников на руския Черноморски флот е потопен
Коментари Харесай

Украйна нанесе мощен удар в сърцето на руския Черноморски флот - потопи легендарен кораб

Десантният транспортен съд " Цезар Куников " на съветския Черноморски флот е потънал при украинска офанзива с морски дронове. Това се споделя в известие на ГУР и ВСУ. Украинското военно разузнаване разгласява видео от офанзивата.

" Въоръжените сили на Украйна, взаимно с подразделения на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата, унищожиха огромния десантен транспортен съд " Цезар Куников ". Той се намираше в териториалните води на Украйна край Алупка, Крим ", се споделя в известието.



Отбелязва се, че корабът е потънал на 14 февруари. На този ден преди 101 години умира руският офицер Цезар Куников, на чието име е кръстен морският съд.

" Успешната задача беше изпълнена от специфични елементи на " Група 13 " на ГУР ", показват от украинското военно разузнаване. 

" В резултат на това " Цезар Куников " получи сериозни пробиви в левия ръб и стартира да потъва ", означават от ГУР.

Различни осведомителни канали, представени от задгранични медии също оповестяват за офанзивата.

" Има известия, че рано сутринта на 14 февруари транспортен съд на съветския флот е бил ударен край южния бряг на Крим. " Ивановец ” е осъществен благодарение на безпилотни катери. Степента на вредите по кораба и положението на екипажа също не са известни към момента  ", оповестява Военна хроника.

Според изданието " Силов блок " този случай може да се преглежда като част от поредност от ответни ограничения на украинското командване на дейностите на съветските военни, по-специално на нахлуване против боен полигон в Селидово, където, по предварителни данни е имало към 1500 украински бойци, които е трябвало да бъдат изпратени в поддръжка на обсадения гарнизон в Авдеевка и да го деблокират. 

Лагерът е бил изумен с балистични ракети с касетъчна бойна глава на комплекса " Искандер-М ". Експерти прецизират, че всяка бойна глава на " Искандер " е снабдена с 54 осколъчни бойни детайла с безконтактно взривяване, които се задействат на височина към 10 метра над земята. Фрагментите летят отвесно надолу и могат да ударят хора даже в дълбоки окопи. Една клъстерна ракета покрива повърхност от към 15 хиляди квадратни метра, на които е доста мъчно да оцелее някой. 

Русия нанесе няколко ракетни удара по украинския град Селидово в източната част на Донецка област, при които бяха изумени болница и жилищен блок. Това заяви от своя страна ръководителят на районната военна администрация Вадим Филашкин, представен от Ройтерс.

" Има данни, че трима души, в това число дете, се намират под руините (на болницата) ", написа Филашкин в " Телеграм ", като добави, че 100 пациенти са били евакуирани в лечебни заведения в околните градове.

Ударът по едно от крилата на болничното заведение в Селидово е бил нанесен в към 01:00 ч. локално време (23:00 ч. по Гринуич). Филашкин разгласява видеоклип, на който се виждат взривени прозорци, раздрани разрушени стени и парчета на постройка, която наподобява на здравно заведение. На фрагментите се виждат и пациенти. Последва и втори удар, при който бяха разрушени 12 жилището в пететажна жилищна постройка, добави Филашкин.

Трима души са починали, в това число дете, а десетки са ранени, заяви градската военна администрация.

Както Русия, по този начин и Украйна отхвърлят да нанасят удари по цивилни обекти. И двете страни настояват, че въздушните им офанзиви, постоянно надалеч от фронтовата линия, имат за цел да унищожават сериозна енергийна, военна и транспортна инфраструктура.

През последните седмици град Селидово, чието население преди войната е наброявало към 24 000 души, е обект на засилени съветски въздушни удари, оповестяват украинските управляващи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР