ДеСантис нарича предупреждението на NAACP за Флорида към малцинствата и ЛГБТ хората „каскада“

...
Губернаторът на Флорида и кандидатът за президент Рон ДеСантис казаха,
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида и кандидатът за президент Рон ДеСантис казаха, че NAACP прави „каскада“, като нарича Флорида враждебна към чернокожите американци, други малцинства и ЛГБТК+ хора.

NAACP издаде предупреждение, че Флорида е „открито враждебна към афро-американците, цветнокожите и ЛГБТК лицата“. В интервю за DeSantis, водещата на CBS Evening News и управляващ редактор Нора О'Донъл попита дали той ще представлява цялата страна и дали всеки може да се почувства добре дошъл в Америка на DeSantis.

„Сто процента“, отговори ДеСантис. „И това е политика. Това е трик, който те играят. Те очевидно имат (а) много ляв дневен ред, за което не им съжалявам. Но във Флорида нивото на безработица сред афро-американците е много по-ниско от новото Йорк, Калифорния и тези сини щати. Във Флорида имаме повече фирми, притежавани от чернокожи, отколкото който и да е щат в Съединените щати."

Новата учебна програма по история на чернокожите във Флорида казва, че „робите са развили умения", които могат да се използват за „лична изгода“

Все пак О'Донъл посочи, че поради политиките на ДеСантис в Слънчевия щат, някои малцинства и членове на LGBTQ общността смятат, че той ще ги дискриминира. ДеСантис каза, че част от вината за това е на медиите.

„Е, част от причината, поради която смятат, че е „причина на разказите, които се разпространяват от медиите“, отговори ДеСантис. „Имам предвид, например, когато имахме битка с Дисни за началното образование, трябва ли неща за пола и полова идентичност да казват на ученик от втори клас, че техният пол е течен? Ние казахме „Категорично не“. Родителите във Флорида се съгласиха. И в цялата страна - мисля, че страната се съгласи с това."

ДеСантис каза, че медиите са измислили фразата "Не казвай гей", законопроектът, който забранява на учителите да преподават по сексуална ориентация или полова идентичност в ранните класове.

„Законопроектът имаше – не спомена думата „гей“, каза ДеСантис. „Никога не съм казвал, че гейовете искат на децата в детските градини да се казва, че могат да сменят пола си. Това бяха медиите, които създадоха това, и левицата, която създаде това.“

Попитан кога е подходящата възраст да се говори за пола идентичност в училищата, DeSantis не предложи възраст, но каза, че е „неприемливо“ дете да може да променя пола си без съгласието на родителите.

„И ето каква е работата, толкова добре ли се справяме като държава по отношение на резултатите по математика, по четене и наука?“ - каза ДеСантис. „Защо не се фокусираме върху тези неща? Знаете ли, това мисля, че обединява всички, независимо от тяхната гледна точка.“

О'Донъл също попита ДеСантис дали би подкрепил съдия от Върховния съд, който да гласува да отмени гей браковете. ДеСантис не отговори директно, но каза, че смята, че съдът гледа на решението си относно гей браковете в Obergefell по различен начин от Роу срещу Уейд и той не очаква висшият съд да преразгледа въпроса.

„Знаете ли, вече казах по отношение на, по отношение на Obergefell, че това, което посочиха съдът и другите съдии, беше, че интересът на доверието е важен по отношение на прецедента“, каза ДеСантис . „И мисля, че всички тези останали осем съдии са сигнализирали, че тъй като има значителен интерес към разчитане, те няма да гледат на това по същия начин, както на Добс. И мисля, че е вероятно това да бъде така и занапред. не мислете, че ще ги видите да преоценяват това."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР