Дерматит или екзема е общ термин, който обхваща множество кожни

...
Дерматит или екзема е общ термин, който обхваща множество кожни
Коментари Харесай

Скъпите лекарства не са решение: С тези билки лесно ще излекувате екземата

Дерматит или екзема е общ термин, който обгръща голям брой кожни болести. Думата дерматит произлиза от гръцки език и значи инфектиране на кожата.
Дерматитът е алергична реакция, породена от характерни алергени. Той предизвиква зачервяване на кожата и нетърпим сърбеж и даже могат да се отворят кървави рани. Състоянието е проблематично, тъй като понижава качеството на живот.
Една другарка ми описа за средството, с което е съумяла да се оправи с този проблем.
Първото нещо, което желая да кажа е, че лекуването е продължително! За страдание не се лекува за ден или два, а лишава време.

Аз също страдах от това заболяване, търсих дълго време и най-сетне съумях да открия дейно средство. Тогава започнах да оказвам помощ и на други хора. Аз не продавам никакви кремове и не вземам пари за това, тъй че споделям обществено за метода на лекуване.
Това е извънредно настойчиво заболяване, което изисква дълготрайност на лекуването. Терапията се прави в три елементи.
Тъй като екземата е тип алергия, първо би трябвало да пречистите кръвта си и да повишите имунитета си. Освен това, кожата също би трябвало да се лекува.
Според един билкар, нужни са най-малко 6 месеца за филтриране на кръвта: всеки ден се пие чаша чай от коприва и чаша чай от лечебна ружа. Аз консумирах и чай от маточина и чай от магданоз, тъй като те са доста положителни антихистамини.

За кожата: смесете в равни количества зехтин и надробен чесън. Мажете болното място 3-4 пъти дневно. Знам, че мирише, тъй че го правете, когато сте вкъщи, толкоз постоянно, колкото можете.
Бъдете упорити! За измиване на болното място, само че и за пиянство: една супена лъжица сушени листа от дива ягода се залива с 200 мл. вряла вода и се оставя за 20 минути преди да се прецеди. Чаят от розмарин също оказва помощ, написа Букварче.
Когато е суха екземата би трябвало да се маже с мас от невен и масло от жълт кантарион.
Още един път ще загатна, че когато избирате лекуването за екзема, би трябвало да си дадете време, с цел да подейства фитотерапията. Постоянството е доста значим фактор!
Инфо: Брадва

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР