Дерик Уайт отбеляза 28 точки, когато Бостън Селтикс победи съперниците

...
Дерик Уайт отбеляза 28 точки, когато Бостън Селтикс победи съперниците
Коментари Харесай

Бостън Селтикс победи Маями Хийт, докато френското чудо Уембаняма спечели първа победа в НБА

Дерик Уайт означи 28 точки, когато Бостън Селтикс победи противниците си Маями със 119-111 в петък, до момента в който първият фаворит в Драфта на НБА Виктор Уембаняма взе участие в първата си победа за Сан Антонио Спърс.

Джейсън Тейтъм вкара 22 точки, а Джейлън Браун способства с 27 в мощно многоборско показване от Бостън, като и петимата титуляри бяха двуцифрени, до момента в който Селтикс завоюваха семейството си, реванш от миналогодишната серия от шампионата на Източната конференция.

Маями изоставаше единствено с три точки с 47,1 секунди преди края, когато Джими Бътлър беше отсъден за фаул против Уайт, който беше несполучливо провокиран от гневния треньор на Маями Ерик Споелстра.

След това Уайт изтощи двата си свободни удара и когато Тайлър Херо пропусна 3 -point скок и Браун потопи своя от 30-фута, съпротивата на Маями най-сетне завърши.

Три основни блокади бяха добавени към впечатляващото показване на Уайт, който беше очарован от успеха над тим на Хийт, който си обезпечи място във финалите на НБА с успех в седми мач в Бостън.

„ Всеки път, когато си на домашното игрище, искаш да защитиш домашното игрище и явно последния път, когато играхме с тях тук, те излязоха спечелили, “ сподели Уайт.

“ Винаги е огромен мач всякога, когато играем против тях и ще ги забележим доста пъти надолу по линията. Така че постоянно е занимателно. "

Защо Спърс са съвършен мач за френското знамение Виктор Уембаняма

Французинът Уембаняма включи стила при успеха на Сан Антонио със 126-122 в продълженията над Хюстън Рокетс, който се издигна доста в последните стадии на мача, като означи 21 точки и сграбчи 12 битки с три блокирани удара и две откраднати топки.

„ Това е просто победа, само че това е ден, който ще запомня “, сподели Уембаняма.

„ Наистина обичам да спечелвам. Това е, което обичам най-вече в живота. Разбира се, чувството е ужасно. "

Шпорите изоставаха с две с оставащи 32,1 секунди, когато 19-годишният състезател сграбчи отскок в отбрана и изравни мача при каране с оставащи 20 секунди до края на регулирането.

16 на Wembanyama -скачащ крайник изведе тима си напред в продълженията и той сграбчи общо четири битки в спомагателния интервал.

„ Гордея се с това, което направихме довечера “, сподели Уембаняма. „ Виждаме къде можем да станем по-добри. Победата си е победа, само че демонстрира, че имаме доста да извървим като тим. "

Треньорът на Спърс Грег Попович беше впечатлен от въздействието на младежа във втория му старт в НБА, макар че " Уемби " стигна единствено 2 от -10 от пода през първото полувреме.

„ Той е играч, несъмнено. Той ще бъде съдбоносен и ще направи всичко, с цел да завоюва. Но всички те са такива, " сподели той.

" Показахме малко успокоение, а някои не толкоз. Това е в развой на работа. Хубаво е, че бяха упорити. "

Горда хвалба за " Поп "

Уембаняма приключи вечерта със 7 от 19 стрелби от пода, като сграбчи пет офанзивни и седем отбранителни битки.

" Назад в съблекалнята Поп призна, че това е първата ми победа в НБА, просто ме накара да се гордея със себе си ", сподели Уембаняма. " Но това е единствено една. Предстоят ни доста мачове. "

Трите забивки на Уембаняма изправиха почитателите на арената, само че той получи доста вербално внимание от Попович в последната минута на мача.

" Защото забравих игра. Това е дребна неточност - 100% законно той да ми крещи. Извинявам се ", сподели Уембаняма.

Никола Йокич вкара 22 точки и направи 12 битки и седем асистенции, до момента в който настоящият първенец на НБА Денвър Нъгетс стигна до 2-0 при победа със 108-104 над Мемфис.

Чикаго Булс също се наслаждения на победа в продължения, побеждавайки Торонто Раптърс със 104-103, като Демар ДеРозан вкара 33 точки.

Скочът за 3 точки на Алекс Карузо с 2,1 секунди преди края обезпечи успеха за Чикаго.

Лука Дончич вкара 49 точки, в това число решаваща Тройка 26,1 секунди преди края, когато Далас Маверикс удържаха Бруклин Нетс със 125-120.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР