Дерек Чисора нанесе трета загуба на Кубрат Пулев в профибокса.

...
Дерек Чисора нанесе трета загуба на Кубрат Пулев в профибокса.
Коментари Харесай

Чисора взе реванш от Кобрата

Дерек Чисора нанесе трета загуба на Кубрат Пулев в профибокса. Българинът падна с неединодушно съдийско решение със 112:116, 116:112 и 114:116 т. В " О2 Арена " в Лондон британецът взе реванш от провалянето в Хамбург през 2016 година, когато Пулев го би по същия метод. Той спря серията си от три следващи загуби, а победа на българина щеше да постави завършек на кариерата му.
В конфликта в английската столица Кубрат изоставаше от противника в по-голямата част от 12-те рунда. Чисора на няколко пъти откри с тежки удари нашия боксьор, с цел да направи 45-ия си мач незабравим.
Началото бе за Чисора, който стартира с удари в тялото. Кобрата се поокопити в третия рунд, само че след това още веднъж съобщи самодейността на английския си конкурент. Най-добрият миг в мача за Чисора пристигна в шестата част, когато серия от леви прави откриха Пулев, който приключи срещата с две аркади. Чисора за малко не завърши нещата в седмия рунд, когато с дясно кроше разклати съществено Кобрата, само че гонгът избави нашия. Той опита да отвърне на предизвикването в осмия, когато откри противника с десен ъперкът. Притиснат до стената и осъзнаващ, че това може да е последният му мач на кръга, Чисора се събра и след серия от десни удари стигна до скъпия триумф.
Кобрата остана с 29 победи (14 с нокаут), до момента в който Чисора стигна до триумф №33 (23 с нокаут) и завоюва вакантната Интернационална купа в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).
" Добре беше, само че сами виждате, че когато не е безапелационна успеха, никой не може да каже какво ще стане. Все отново сме в Лондон. Едни глави от самото начало биеше, никой не ги виждаше. Каква връзка със съдията? Знаете, че има приказка в България " Тарикат мъж не писка ". Благодаря на всички хора, които пристигнаха да ме поддържат. Играхме добър мач, само че по този начин е в спорта - от време на време побеждаваш, различен път губиш... Защо да съм отчаян? Това е спортът въпреки всичко! Поздрави на цяла България и благодаря на всички за поддръжката ", сподели Пулев. След това Кубрат даде подпис на Чисора върху чифт боксови ръкавици и го попита дали е подготвен за трети мач. Британецът отговори с усмивка: " Може би искаш да е в София? "
" Беше мъчно и тежко. Щастлив съм, само че и малко печален. Наясно съм, че не ми остава изключително доста на кръга. Може би, в случай че мога да се удрям с някой като " Бронзовия бомбардировач " Дионтей Уайлдър - би било супер. Посвещавам тази победа на щерка си. Ей, Еди, дребосъче, какви пари мога да взема от идващия мач? Колко можеш да ми предложиш? ", попита щастливият Чисора мениджъра си Еди Хърн.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР