Депутатките в турския парламент не остават по-долу от колегите си

...
Депутатките в турския парламент не остават по-долу от колегите си
Коментари Харесай

Турски депутатки почти стигнаха до бой при обсъждане на бюджета

Депутатките в турския парламент не остават по-долу от сътрудниците си мъже, които постоянно освен че яростно се карат, само че стигат и до пердах с юмруци.

Пленарната зала през вчерашния ден стана сцена на скандал сред депутатки от ръководещата Партия на справедливостта и развиването и главната опозиционна Народнорепубликанска партия, който съвсем прерасна в сборичкване.

Само намесата на мъжете депутати, които едвам съумяха да разтърват колежките си, предотврати разширението на абсурда с още по-грозни подиуми.

Скандалът избухна при разискването на закона за държавния бюджет за 2022 година

Повод даде изявление на депутатката Бахар Айвазоглу от Партията на справедливостта и развиването, която атакува от парламентарната естрада с груби думи представителите на опозиционната Народнорепубликанска партия и водача й Кемал Кълъчдароглу.

Последваха словесни престрелки с присъединяване на депутатите на опозицията, атмосферата се нажежи и зам.-председателят на Меджлиса Хайдар Акар прекъсна съвещанието.

След подновяването на разискването обаче, още веднъж се развихри яростна дискусия, депутатките от ръководещата партия и от опозицията скочиха една против друга и едвам не се хванаха за косите.

Мъжете депутати се намесиха да разтърват депутатките и да внесат утешение.



Заместник-председателят Акар за повторно разгласи спиране на съвещанието.

След връщането на депутатите в пленарната зала Акар ги предизвести да бъдат деликатни в изявленията си в напрегнатия бюджетен маратон.

В турския парламент, чието публично наименование и Велико национално заседание на Турция от общо 596 депутати, 104 са дами.

По този индикатор Турция е на 117 място в света.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР