Депутатката от ГЕРБ Славена Точева е задавала въпрос на служебния

...
Депутатката от ГЕРБ Славена Точева е задавала въпрос на служебния
Коментари Харесай

10-хилядничката Славена Точева нападна опонентка от ПП-ДБ, че е купувала гласове

Депутатката от ГЕРБ Славена Точева е задавала въпрос на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, с който формулира подозренията си за преференциалния избор на Стела Николова, депутат от ПГ на ПП-ДБ. И двете са определени от Варна, като на последните парламентарни избори от 2 април т. година Точева събра над 10 хиляди преференции, а Николова 3862.

Аргументацията на Славена Точева за настояването, което насочва към Демерджиев, е че " би трябвало да се мери с идентичен критерий за всички ".

" Щом броят на моите преференции се счита за подозрителен, то е редно и тези получени от лицето Стела Николова също да бъдат тествани ", написа още депутатката от ГЕРБ.

В доводите на Точева се загатва още огромният мажоритарен вот на Николова, който бил нетипичен във Варна за представлявана от депутатката от ПП-ДБ сила. И даже преференциите ѝ били с 81 повече от тези на лидера на листата на " Продължаваме промяната-Демократична България " във Варна Даниел Лорер.

Точева стана известна със солидната си парламентарна кариера, в която комбинира голям брой преференции, които печели на следващи избори, и цялостно безмълвие, незабележимост и неактивност в активността си като депутат. Заради повтарящи се модели на гласуването за нея и подозрения за следен и платен избор Демерджиев малко след изборите разпореди инспекция по случая.

На последните избори на 2 април т. година Славена Точева завоюва внушителните 10 159 преференции. Името на някогашната хостеса се загатва единствено от избор на избор. Гласовете, подадени за нея персонално, идват главно от села и дребни градове в периферията на Варненска област.

Стела Николова от години е гражданска активистка във Варна, добре познато име в района. С 3862 преференции от седмото място в листата на коалиция " Продължаваме Промяната - Демократична България " на последните избори тя измести от второто място в нея Ивайло Митковски, който имаше 1443 преференции.

Във въпроса си до министъра на вътрешните работи Точева твърди, че в родното село на Николова - Царевци, за нея са били подадени едвам три преференции.

" Щом броят на моите преференции се счита за подозрителен, то е редно и тези, получени от лицето Стела Николова, също да бъдат тествани ", желае тя от Демерджиев.

В отговор през вчерашния ден Николова разгласява в профила си във Фейсбук акта си за раждане, от който излиза наяве, че е родена във Варна, а не в с. Царевци, както твърди Точева.

" Госпожа Славена Точева от ГЕРБ - рекордьор с 10150 (10159 дори - по данни на ЦИК - бел. ред.) преференции е задала въпрос на министър Демерджиев, в който цитира медийни изявления и изрича погрешни изказвания.

Очаквам с неспокойствие отговора на министъра, а коментарът ми за този въпрос е, че съм родена във Варна и знам, че сме 2023 година За останалото ще отговори министъра, а аз единствено ще напомня, че на изборите:

На 04.04.21 година варненци ме поддържаха с 4100 преференции.

На изборите на 11.07.21 година с 5600 преференции.

На изборите на 14.11.21г. с 2550 преференции.

На изборите на 02.10.22г. с 3070 преференции.

На изборите на 02.04.23г., както е показала г- жа Точева 3862 преференции.

Вярвам, че всеки от тези хора, които са предпочели да поддържат персонално мен не се срамят от това и могат да го заявят и обществено ", написа Николова в отговор.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР