Депутатката обяви, че хората на Бойко Борисов са готови за

...
Депутатката обяви, че хората на Бойко Борисов са готови за
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ГЕРБ и „Демократична България“ ще са гръбнакът на бъдещото правителство

Депутатката разгласи, че хората на Бойко Борисов са подготвени за диалози на всевъзможни тематики, в това число и за правосъдната промяна

ГЕРБ и „ Демократична България “ ще са гръбнакът на бъдещото държавно управление. Това предвижда ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова. 

След като бе запитана от водещият на „ Тази заран “ по бТВ Златимир Йочев дали в „ Демократична България “ е ключът за сформиране на кабинет с първия мандат, тя отговори, че няма нищо по-нормално партии от едно европейско семейство – от ЕНП, да бъдат гръбнакът, или дружно да образуват държавно управление. 

„ Всичко друго ми наподобява неточно към гласоподавателите. Нали европейското семейство събира хора с идентични полезности? След като ние сме в него, по какъв начин може да няма тематики, по които да си приказваме, с цел да имаме едно постоянно държавно управление? “, попита Атанасова.

„ Ние няма по какъв начин да не сме удовлетворени от резултатите на изборите, тъй като след две години чагъртане и ругатни сме първа политическа мощ. Защо да не можем да образуваме държавно управление? Имам всевъзможни предпоставки това да се случи. Първо, тъй като сътрудниците от „ Продължаваме промяната “ обявиха, че в случай че има опция да се гласоподава с хартиена бюлетина, те няма да вършат кабинет. Представяте ли си до каква степен стигна тази борба с правото на избор на българите, че да е пленник на държавното управление на България “, добави тя.

„ Българска социалистическа партия няколко пъти оповестиха, че няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ, а ние имаме решение на конгрес за ръководство с лявата партия и не знам за какво някой се пробва трагично избран вид гласоподаване в пленарна зала да го форматира като някаква коалиция или бъдещо ръководство. Вчера да вземем за пример от самото начало „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и „ Възраждане “ гласоподаваха дружно. Ами това е коалиция. Как да я назовем? “, разяснява парламентарната шефка на ГЕРБ.

„ По тематиката за Северна Македония бяхме дружно с „ Продължаваме промяната “ и с „ Демократична България “. Ами за какво да не създадем държавно управление с тях по вашата логичност “, сподели тя, откакто водещият посочи, че хората на Кирил Петков и Костадин Костадинов не може да съберат задоволително гласове в Народното събрание.

Атанасова приказва и за проверката на Изборния кодекс. 

„ Няма да има тройна работа, не сме трансформирали машините в принтери. В момента се отпечатват толкоз бюлетини, колкото са гласоподавателите. С бюлетини се гласоподава във всички секции с под 300 гласоподаватели – бюлетините там не са си тръгвали. Машините остават. Флаш паметта, на която ще се записват данните ще съществува “, добави тя.

„ Представете си, че 99% от българите желаят да гласоподават с машина и ще го създадат, а 1%, който ще гласоподава с хартия – за какво би трябвало да им лишаваме опцията да вземат участие в изборния развой “, сподели още ръководителят на ПГ на ГЕРБ. 

Водещият заяви, че 72% от феновете на бТВ, взели участие в анкета за връщането на хартиената бюлетина не го утвърждават, а едвам 26,2% са „ за “. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР