Депутатите започнаха днешното си пленарно заседание с изслушване на служебния

...
Депутатите започнаха днешното си пленарно заседание с изслушване на служебния
Коментари Харесай

Росен Желязков свика председателски съвет заради избора на шеф на правната комисия

Депутатите започнаха днешното си пленарно съвещание с чуване на служебния министър на финансите Росица Велкова - Желева по отношение на осъществяването на бюджетните доходи и разноски и положението на фискалния запас все още. То е по искане на Корнелия Нинова, Румен Гечев и Георги Свиленски (ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “).

 

След чуването, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков свика председателски съвет.

 

Виждаме, че въпреки и постепенно, Народното събрание стартира да влиза във функционалностите си и да приготвя законопроекти. В тази връзка има импортирано предложение за включване на точка в дневния ред за избор на ръководител на комисията по правни въпроси, сподели Николай Денков (ПГ на „ Продължаваме промяната – Демократична България “).

 

Той посочи, че молбата му е, в случай че може да се включи тази точка за гласоподаване още през днешния ден. Това ще разреши да се приготвят по-добре законопроектите за разискване в правната комисия за идната седмица, счита Денков.

 

Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС) предложи след привършване на чуването на служебния финансов министър, да пресечен съвещанието за председателски съвет, тъй като на последния председателски съвет всички ръководители на парламентарни групи са прецизирали няколко неща. 

 

Първото, от които беше, и това към този момент се реализира, че ръководителят насрочва съвещание на комисиите и показва кой краткотрайно да ги ръководи, уточни Атанасова.

 

Тя посочи, че второто е било, че през тази седмица всички комисии са заседавали и сами са определили за идната седмица дневния ред на съвещанията си. Тя счита, че е доста по-логично и правилно по отношение на всички ръководители на ПГ, които са взели участие в това разискване, още веднъж да създадат съвещание на председателски съвет и да разясняват всички председателски и заместник-председателски места в непрекъснатите комисии.

 

Изведени отвън скоби, една или друга комисия, само може да се случи, в случай че през днешния ден в 17:00 ч. на срещата, която ние имаме с сътрудниците от ПП-ДБ, реализираме съглашение за общо ръководство, съобщи Атанасова. 

 

Народните представители не поддържаха предлагането на Денков за включване на новата точка в дневния ред. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР