Депутатите закриха Държавната петролна компания. Това стана с приемане на

...
Депутатите закриха Държавната петролна компания. Това стана с приемане на
Коментари Харесай

На първо четене: Депутатите закриха фирмата за държавни бензиностанции

Депутатите закриха " Държавната петролна компания ".

Това стана с приемане на първо четене на Закона за държавните запаси и военновременните ресурси, подкрепено с 127 гласа " за ". Законопроектът е импортиран от Министерския съвет. 

След приемането му на първо четене Йордан Иванов от ПП-ДБ предложи да мине и напряко на второ четене, само че заради лимитираното време, съвещанията на парламентарните комисии и невъзможността за спор остана да бъде признато дефинитивно през утрешния пленарен ден.

Идеята на държавното дружество, което бе основано по времето на последното държавно управление на Бойко Борисов, е да оперира с разпространяване на горива и да построи верига от близо 100 бензиностанции, това обаче не се случи.

В претекстовете, импортирани от Министерски съвет, е пояснено, че досега разбори сочат, че след основаването на ДПК не са употребявани дейно всички механизми за развиване на експертния и икономическия капацитет на сдружението, които да го създадат конкурентно на пазара на горива в България.

От анализите излиза наяве още, че проектите държавната компания да построява и оперира бензиностанции са голословни от икономическа позиция и не са в отбрана на държавния и публичен интерес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР