Депутатите задължиха със свое решение Министерството на финансите да продължи

...
Депутатите задължиха със свое решение Министерството на финансите да продължи
Коментари Харесай

Депутатите задължиха МФ да продължи да отговаря за арбитражите

Депутатите задължиха със свое решение Министерството на финансите да продължи да дава отговор за представителството на интернационалните арбитражни каузи. Това е заложено на ведомството по закон, само че има предложение на министерството да бъде трансферирана тази функционалност на министерството на правораздаването.

" За " решението гласоподаваха 163, срещу 52. Срещу решението бяха само от Продължаваме промяната - Демократична България.

Според " Възраждане " и " ИТН " опита за прекачване на арбитражните каузи от Министерството на финансите към Министерството на правораздаването е скица за източване на пари. Предложението за решението е на депутата от ГЕРБ-СДС Делян Добрев и група народни представители.

" Става въпрос за едни арбитражни каузи, които България води за към 4 милиарда В момента интернационална адвокатска фирма съставлява страната ни и печели множеството каузи. Понеже те ще свършат някой ден, желаят да сменят Международната адвокатска фирма с такава доближена до Лена Бориславова, с нея да се подписа ново съглашение за към 2 милиарда Никой обаче не желае да си постави подписа под това и по тази причина Асен Василев желае да трансферира делата към сътрудника си - министърът на правораздаването, само че той е срещу, изясни Деян Николов от " Възраждане ".

" Каква кражба, какво безвластие, човек не схваща какво се съдържа в този термин. Има предложение за метаморфоза от едно министерство към друго ", разяснява Мирослав Иванов от ПП-ДБ.

Правосъдният министър Атанас Славов удостовери, че държи активността по представителството да остане в министерството на финансите, само че самият той отхвърли да има схеми:

" Всички сме заинтригувани финансите да се ръководят добре и в полза на страната, аз като министъра на правораздаването по този начин и министъра на финансите търсим благоприятни условия по какъв начин да подобрим отбраната на финансите с присъединяване на интернационалните адвокатски фирми и български адвокатски фирми. Трябва да ви уверя, че след проводен диалог с финансовия министър Асен Василев, намерихме модел ще предложим да се сътвори междуведомствен съвет с представители на двете министерства, който да създава общите правила които ще се извърши тези правила. Дейността да остане в министерството на финансите, където е била 130 години, където има построен потенциал за работа с тези средства. Нека да няма спекулации, че желаеме да има покупко-продажби на мрачно ", сподели Славов.

Депутатът Делян Добрев, който е вносител на решението да бъде задължено Министерството на финансите, изясни, че не би отдръпнал предлагането си и още веднъж го отбрани.

" Няма да поддържа това решение, тъй като то е едно правно нищо. Виждам какъв брой сте разпалени през днешния ден тук, да вземете да извадите съдружното съглашение на държавното управление на Кирил Петков и да видите под какво сте се подписали. В него е записано това. Вие сте го подписали ", разяснява Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

По думите на депутата от Има Такъв Народ Гроздан Караджов, досега Министерството на правораздаването не е спечелило нито едно дело за отбрана.

" Чухте министъра на правораздаването, че е открито решението, остава дирекцията в министерството на финансите, губим време с цел да отидем към значимата точка - бюджета ", разяснява Кирил Петков.

Коментар по тематиката направи и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова:

" Днес станахте очевидци на паралелните Българии, едната е извън пътували цяла нощ, пристигнали да чакат нарастване на заплатите със 100 лв., а два часа вие се карате кой да открадне 100 млн. Цялата България разбра че до момента в който хората не могат да си платят сметките, вие на климатиците се разбрахте дали може да си разделите 100 милиона. Намерете метод този спор за крадене на пари да спре ".

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР