Депутатите в парламентарната комисията по вероизповеданията се скараха, вместо очакванията

...
Депутатите в парламентарната комисията по вероизповеданията се скараха, вместо очакванията
Коментари Харесай

Депутатите от комисията по вероизповедания се изпокараха за присъствие

Депутатите в парламентарната комисията по вероизповеданията се скараха, вместо упованията разногласията да се развихрят сред представителите на другите религиозни общности.

Искрен Веселинов от Оперативна програма счита, че измененията на Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ не трябва да се одобряват, тъй като те не са участвали на съвещанието. Йордан Цонев е на съвещанието, само че депутатът от Вътрешна македонска революционна организация не приема наличието му .
Няма такова обвързване сред първо и второ четене вносителите да ги аргументират, съгласно депутата от Движение за права и свободи. Няма отговорности на вероизповеданията по този закон, има права , изясни Йордан Цонев.

Аз ходя по отчета, вие в зала може да го опровергаете, сподели ръководителят на комисията по вероизповедания и народен представител от ГЕРБ Красимир Велчев.

 И адвокати със съществени забележки към оферти Закон за вероизповеданията
И адвокати със съществени забележки към оферти Закон за вероизповеданията

Твърдят, че той е в прорез с Конституцията

Как да го обосновавам, като вършим нещо нелегално , не се даде патриотът. Йордан Цонев реши да му обясни практиката. Депутатът от Оперативна програма Павел Шопов изиска вероизповеданията да имат и отговорности . Ще саботираме закона с измислени правила ли, ядоса се депутатът от Движение за права и свободи Цонев.

Докато те спореха, се оказа, че някои от присъстващите членове на комисията не са разбрали какво тъкмо се гласоподава и какво не .

Припомняме, единият законопроект за вероизповеданията е импортиран взаимно от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а другият от Искрен Веселинов и група депутати от Оперативна програма .

В комисията се организира второ гласоподаване на промените и допълненията на Закона за вероизповеданията.

 Законът за вероизповеданията няма потребност от промени, безапелационни протестанти пред Народно събрание
Законът за вероизповеданията няма потребност от промени, безапелационни протестанти пред Народно събрание

В Закона не би трябвало да се въвлича националната сигурност, считат протестанти

Евангелските и протестантските общности се оповестиха към този момент срещу приемането на измененията в този им тип , защото те заплашват съществени човешки права. Религиозните общности провеждат няколко седмици към този момент протестни шествия в София, като се заканиха да нападат в съда, в това число и на европейско равнище предлаганите текстове.

Отделно с текстове от Закона за вероизповеданията се пробват да се реализиран цели в битката с тероризма .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР