Депутатите в парламента изслушват служебния министър на вътрешните работи Бойко

...
Депутатите в парламента изслушват служебния министър на вътрешните работи Бойко
Коментари Харесай

Рашков: Миграционният натиск се увеличи 30 пъти

Депутатите в Народното събрание изслушват служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. 

Той дава отговор на въпроси за равнището на миграционния напън и незаконната миграция на територията на страната, откогато служебното държавно управление е на власт.

Изслушването е по гледище на ГЕРБ-СДС. Преди дни от ГЕРБ обявиха, че мигрантският напън на границата се е нараснал над 12 пъти за последния месец.

" Въпросът с мигрантите е доста значим - освен за нашата страна, само че той е и международен проблем. Ние също обръщаме доста съществено внимание на казуса, убеждавам ви ", акцентира Рашков.

И изясни, че от 70 дни в министерството се поставят всички старания, тъй като в действителност има повишен миграционен напън, само че подобен напън е имало и преди служебното държавно управление.

" Министерство на вътрешните работи е способният държавен орган, който реализира надзор на държавната граница и все още министерство продължава да поддържа подготвеност за своевременна реакция, в случай че този натискт от мигранти нарастне извънредно ", сподели той и изясни, че подобен напън има даже и в Литва.

" Натискът е в 30 пъти повече отколко предходния интервал. Натиск има и в Гърция. Миграционната конюнктура изисква непрестанно наблюдаване и ние се стараем. Маршрутът през Югоизточна Европа продължава да е претрупан и да се употребява за незаконно прекосяване през страните, кат оглавната цел е постигане до страните от Западна Европа ", изясни той. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР