Депутатите в крайна сметка излъгаха пенсионерите с гласуваните в предизборна

...
Депутатите в крайна сметка излъгаха пенсионерите с гласуваните в предизборна
Коментари Харесай

От октомври: Само 120 лв. добавка към пенсиите

Депутатите в последна сметка излъгаха пенсионерите с гласуваните в предизборна нервност решения за нарастване на пенсиите. Днес в търсене на метод да се вместят в бюджета, народните представители взеха решение да разсрочат във времето другите ограничения, за които през вчерашния ден гласоподаваха да влязат по едно и също време от 1 октомври. Това трябваше да стане непосредствено в пленарна зала, само че откакто " Демократична България " изиска време да се запознае с новия вид, текстовете бяха върнати в бюджетна комисия.

В комисията 13 депутати поддържаха оферти от ръководителя Любомир Каримански (ИТН) вид от 1 октомври да има единствено добавки от 120 лева към пенсиите и нарастване на компенсацията за развъждане на дете до 2-годишна възраст от 380 на 650 лева Преизчислението на пенсиите и нарастването на минималната пенсия от 300 на 370 лева бяха оставени за 25 декември 2021 година За Коледа остава и нарастването на тавана на пенсиите от 1440 лева на 1500 лева Това би трябвало да бъде дефинитивно гласувано в пленарна зала на следващия ден сутринта.

На съвещанието депутатите първо почнаха да спорят кой ще каже на пенсионерите, че от Нова година приходите им ще намалеят със 120 лева (понеже добавки има единствено до края на годината). Имаше и народни представители, които питаха кумулативни или различни са вчерашните решения, което единствено демонстрира какъв брой стихийно се гласуваше на вчерашното съвещание - на никое място в закона не е посочено, че едно решение замества друго, даже там, където се гласоподаваха взаимно изключващи се неща.
Всички парламентарни сили са в извънредно конфузната обстановка да търсят метод да анулират част от решенията, които към този момент са поднесени на пенсионерите. В момента в признатия на второ четене закон има заложено и нарастване на пенсиите през преизчисление с по-висок коефициент за всяка година стаж (той се усилва от 1.2 на 1.35), и добавки от 120 лева за всички пенсионери до края на годината, и стремително нарастване на минималната пенсия от 300 на 370 лева, и нарастване на тавана от 1440 на 1500 лева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР