Депутатите в британския парламент изслушаха в пълно мълчание речта на

...
Депутатите в британския парламент изслушаха в пълно мълчание речта на
Коментари Харесай

Британските депутати аплодираха на крака Зеленски

Депутатите в английския парламент изслушаха в цялостно безмълвие речта на украинския президент Володимир Зеленски. Той стана първият задграничен водач, който приказва пред британската Камара на общините. След речта посредством видеовръзка Зеленски беше приветстван на крайници от препълнената зала.

``Г-н ръководител, уважаеми членове на Народното събрание, дами и господа, обръщам се към всички хора в Обединеното кралство, всички, които живеят в страна с такава богата история. Обръщам се към вас като жител и като президент също на огромна страна, която има една фантазия и поставя огромни старания, с цел да я сбъдне.

Бих желал да ви опиша за 13-те дни на войната. Война, която не започнахме ние, нито я желаехме. Въпреки това би трябвало да я водим, защото не желаеме да загубим това, което имаме, това, което е наше, нашата Украйна. Точно по същия метод, по който вие не искахте да загубите страната си, когато нацистите нахлуха и трябваше да се биете за Англия.

Украйна не искаше тази война. Украйна не искаше да стане огромна, само че стана през дните на войната. Ние сме страната, която избавя хора, макар че би трябвало да се бие с една от най-големите армии в света. Трябва да се борим с хеликоптерите, ракетите.

Въпросът за нас в този момент е " да бъдем или да не бъдем ". Този шекспиров въпрос, който можеше да бъде заложен в продължение на 13 дни, само че в този момент ви давам неговия безапелационен отговор - ``да бъдем`` .

И бих желал да ви напомня думите, които Англия към този момент е чувала и които са значими:  Няма да се откажем и няма да загубим. Ще се борим до последно, в морето, във въздуха. Ще продължим да се борим за нашата земя, без значение от цената. Ще се бием в горите, на полето, по крайбрежията, по улиците...

Търсим вашата помощ, помощта на западните страни.

Благодарни сме за помощта, признателен съм и на теб, Борис.

Моля, увеличете глобите против тази страна (Русия) и апелирам, обявете я за терористична.

Моля, направете по този начин, че небето над Украйна да е безвредно.

Моля, уверете се, че вършиме това, което би трябвало да се направи и това, което е предопеределено от величието на вашата страна.

Слава на Украйна и популярност на Обединеното кралство``.

В отговор на речта на Зеленски министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън сподели, че през днешния ден елементарните украинци въодушевяват милиони със своята храброст. Великобритания и съдружниците са решени да доставят военни оръжия, да наложат наказания и да усилят натиска върху Русия. Джонсън добави, че страната му ще употребява всички вероятни способи, до момента в който Путин най-сетне се провали и Украйна стане свободна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР