Депутатите ще обсъдят в четвъртък проекторешение на Възраждане за отмяна

...
Депутатите ще обсъдят в четвъртък проекторешение на Възраждане за отмяна
Коментари Харесай

Депутатите решават дали да се отмени зеленият сертификат за парламента


Депутатите ще обсъдят в четвъртък проекторешение на " Възраждане " за анулация на зеления документ за достъп до постройките на Народното събрание. Предложението беше включено в допълнение в дневния ред с гласовете на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Възраждане ".

Предложението за включване в дневния ред беше признато със 113 гласа " за ", 89 " срещу " и 12 въздържали се.

Проекторешението за анулация на зеления документ е последна точка в програмата за на следващия ден. Отхвърлено беше настояването проекторешението да бъде първа точка в четвъртък.

Не беше признато предлагането на ГЕРБ-СДС за включване в дневния ред за четвъртък на проекторешението за въвеждане на обезщетителен механизъм в цялостен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, обществените структури, образованието, опазването на здравето.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ изиска привикване на Председателски съвет по отношение на негово запитване към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и попита ръководителя на Народното събрание Никола Минчев по кое време ще го свика.

Карадайъ означи, че когато се връщат въпроси, техните възражения се преглеждат от Председателски съвет. Освен това той изиска Председателският съвет да посочи дали настояването на документи от държавните органи съставлява парламентарен надзор на изпълнителната власт.

Никола Минчев отговори, че тази заран е имало Председателски съвет и другата сряда ще има още веднъж.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР