Депутатите ще обсъдят днес в пленарна зала на първо четене

...
Депутатите ще обсъдят днес в пленарна зала на първо четене
Коментари Харесай

Депутатите разглеждат на първо четене промени в закона за ДДС

Депутатите ще обсъдят през днешния ден в пленарна зала на първо четене промени в закона за налог върху добавената стойност. С част от тях се регламентира опцията за поправяне на неправилно фактуриран Данък добавена стойност при влезнал в действие инспекционен акт.

С промените в закона за налог върху добавената стойност се цели да се вкарат условия на няколко евродирективи.

С една от тях се вкарва освобождение от Данък добавена стойност при доставка на артикули и услуги за задачите на въоръжените сили. С измененията се уточняват настоящите от 1 юли предходната година режими на облагане на артикули и услуги, осъществени по електронен път към данъчно незадължени лица.

Предвидени са и разпореждания, които дават опция за корекции при неверно отнасяне на доставка, при съществуване на влезнал в действие инспекционен акт.

Законопроектът планува удължение на периода, в който може да се ползва понижената ставка, както и разширение на обсега на Приложение 4 във връзка с храните, подобаващи за бебета или за дребни деца, за които се ползва ставка 9% на Данък добавена стойност.

В дневния ред на депутатите са още първо четене на промени в закона за корпоративното подоходно облагане и в закона за акцизите и данъчните хранилища, с които се хармонизира националното законодателство в сходство с условията на европейското.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР