Депутатите се събраха на първо пленарно заседание за 2022 година.

...
Депутатите се събраха на първо пленарно заседание за 2022 година.
Коментари Харесай

Решението за изискване на зелен сертификат в парламента се отлага

Депутатите се събраха на първо пленарно съвещание за 2022 година. От програмата на Народното събрание обаче бързо отпадна най-спорната точка - въвеждане на условие за зелен документ в постройката на Народното събрание. 

Законотворците решиха, че препоръчаното от " Демократична България " условие за зелен документ първо ще бъде разгледано от парламентарните комисии и откакто бъде прецезиран, ще бъде внесено в пленарната зала за разискване и за гласоподаване.

След четене на заявления от парламентарните групи, депутатите минаха към избор на нов секретар на Народното събрание и кадрови промени в комисиите. 

В програмата на Народното събрание има точка и за основаване на краткотрайна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на въведените на територията на България противоепидемични ограничения против COVID-19. Анкетната комисия е препоръчана от " Възраждане ". 

Предстои и чуване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков в четвъртък. Изслушването му ще бъде по отношение на постъпилите сигнали в Министерство на вътрешните работи, предоставените инспекции и резултатите от тях, свързани с установяването на нарушавания при разкриването на преносими изборни секции за изборите за народни представители, извършени на 11 юли 2021 година, и изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители, извършени на 14 ноември.

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР