Депутатите решиха фирмите с над 100 служители да изплащат заплати

...
Депутатите решиха фирмите с над 100 служители да изплащат заплати
Коментари Харесай

Окончателно: Фирмите с над 100 служители ще плащат заплати само по банков път

Депутатите взеха решение компаниите с над 100 чиновници да изплащат заплати единствено по банков път. Това стана с гласовете на 125 народни представители от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.
Прочетете още
Възпротивиха се от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане ".

" Таксите са извънредно високи на фона на това, което получават българските чиновници, системата на банкоматите също не е развита ", счита Георги Гьоков от Българска социалистическа партия. " Преди да пристъпим към противоречиви стъпки за ограничение на сивия бранш, може би би трябвало да помислим дали не затрудняваме хората по този метод. Промените не са най-удачните в този момент ", посочи той.

" Членовете на Асоциацията на банките в България ще създадат при минимална работна заплата да няма такса, говорено е и да се конфигурират пос-терминали, през които да се теглят пари без такси ", отговори му финансовият министър Асен Василев.

" Банките не губят. Вие не излизате отвън обсега на жълтите павета, нямате визия какво се случва в прилежащите села ", сподели и Цончо Ганев от " Възраждане ". 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР