Депутатите приеха окончателно правилника за организацията и дейността на Народното

...
Депутатите приеха окончателно правилника за организацията и дейността на Народното
Коментари Харесай

Депутатите приеха окончателно правилника на парламента

Депутатите одобриха дефинитивно правилника за организацията и активността на Народното събрание. Миналата седмица не стигна времето на съвещанието, с цел да бъдат гласувани до края разпоредбите в 48-ия парламент.

В правилника се показва, че решенията на непрекъснатите комисии се одобряват с болшинство от присъстващите, само че единствено в случай че за него са дали своят вот не по-малко от една трета от членовете на комисията. Гласуването е персонално.

Уточнено беше по принцип понятието „ присъстващи “, съобщи Българска телеграфна агенция. При очевидно гласоподаване под „ присъстващи “ се схваща броят на народните представители, които са регистрирани при последната, преди гласуването, инспекция на кворума. При скрито гласоподаване под „ присъстващи “ се схваща броят на участвалите в него народни представители.

Постоянните комисии откриват съвещанията си и одобряват актове, когато участват повече от половината им членове. Ако след оповестеното начало кворумът не е налице, комисията може да заседава, само че не могат да се гласоподават актове – организират се единствено надзор, чувания и разисквания.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР