Депутатите приеха на второ четене промените във Валутния закон. Съгласно измененията,

...
Депутатите приеха на второ четене промените във Валутния закон.
Съгласно измененията,
Коментари Харесай

Пренасянето на 10 000 евро или повече през границата ще трябва да се декларира, решиха депутатите

Депутатите одобриха на второ четене измененията във Валутния закон.

Съгласно промените, преместването на парични средства в размер на 10 000 евро или повече или тяхната равноценност в левове или друга валута през границата на страната за или от трета страна, предстои на обявление пред митническите органи. „ За “ гласоподаваха 119 народни представители, 36 се оповестиха „ срещу “, въздържали нямаше.

Задължението за обявление се счита за неизпълнено и когато заявената информация е погрешна или непълна, както и когато паричните средства не са предоставени разполагаем на митническите органи за надзор.

При преместване на парични средства в размер на 30 000 лева или повече или тяхната равноценност в друга валута през границата на страната за трета страна митническите органи ревизират за съществуване или липса на обществени отговорности по реда на член 87, алинея 11 от Данъчноосигурителния процесуален кодекс и за обществени отговорности, установявани от Агенция „ Митници ”, за приносителя. 

Депутатите взеха решение още, че когато в предоставената или в откритата по длъжностен път информация се съдържат данни за съществуване на обществени отговорности в размер над 5000 лева, митническите органи няма да позволяват преместването на паричните средства.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР