Депутатите приеха на първо четете промени в Наказателния кодекс, внесени

...
Депутатите приеха на първо четете промени в Наказателния кодекс, внесени
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четете промени в Наказателния кодекс

Депутатите одобриха на първо четете промени в Наказателния кодекс, импортирани от служебното държавно управление.

Правосъдният министър Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо изясни, че той е един от законите свързани с Плана за възобновяване и резистентност.

В претекстовете са посочени неоправдателни решения против България, установяващи нарушавания на свободата на изразяването на отзиви, регламентирана в член 10 от Конвенцията на Съвета на Европа за отбрана на правата на индивида и главните свободи.

Другите промени са стимулирани с нуждата от отговор на формираната от Европейската комисия (ЕК) процедура за нарушаване за погрешно транспониране от България в националното законодателство на избрани разпореждания от Рамково решение на Съвета за битката с избрани форми и прояви на расизъм и ксенофобия.

Със законопроекта се цели превъзмогване на съответните рецензии на Европейска комисия и цялостно въвеждане в националното законодателство на наредбите на Рамковото решение, се показва в претекстовете. В тях се акцентира, че Рамково решение е признато на 28 ноември 2008 година, с цел да отговори на нуждата да се защитят правата на обособения субект, на избрани уязвими групи и на обществото като цяло, като се планува наказателна отговорност за изключително тежките форми на расизъм и ксенофобия при ценене на главните права на независимост на сдружаване и независимост на изложение на мнение. С него се дефинира общ метод в региона на наказателното право към избрани форми на расизъм и ксенофобия, по-конкретно във връзка с два типа правонарушения - расистките или ксенофобските изявления, подбуждащи към ненавист, и закононарушенията от ненавист, подбудени от расистки или ксенофобски предубеждения.

От „ “ се оповестиха срещу измененията в Наказателния кодекс. Според Петър Петров с намаляването на наказванията за засегнатост и клюка всеки ще може да приказва, каквото си желае.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР