Депутатите приеха големи промени в Изборния кодекс този четвъртък. Централната

...
Депутатите приеха големи промени в Изборния кодекс този четвъртък. Централната
Коментари Харесай

Кузман Шапкарев vs Георги Киряков: Кого обслужват промените в Изборния кодекс?

Депутатите одобриха огромни промени в Изборния кодекс този четвъртък. Централната изборна комисия ще стане 15-членен орган, който се назначава от президента по оферти от парламентарно показаните обединения. Таванът от 35 изборни секции в страни отвън Евросъюза също падна.

„ За партиите има смисъл кой ще назначава ЦИК, само че какво значение има за гласоподавателите, в случай че на идващите избори се възпроизвеждат практиките, които сме виждали на предходните. Това си е чисто партийна борба “, сподели политологът Георги Киряков в специфичното онлайн студио на bTV Новините „ Новият парламент: Сега накъде? “.

„ Тук огромният проблем е реваншизмът, лобизмът и изключителното законодателство, което се случва. Това, което виждам като цяло е, че някакви обединения би трябвало да бъдат изхвърлени от изборната администрация – съответно в тази ситуация Вътрешна македонска революционна организация, защото попада в хипотезата на парламентарно показана (партия) на европейско ниво, нещо, което Вътрешна македонска революционна организация не направи преди за „ Демократична България “, която беше в същата обстановка. Много противен и непотребен жест и както се видя, носи неприятна карма “, счита някогашният претендент за народен представител на Вътрешна македонска революционна организация Кузман Илиев от Институт за дясна политика.

„ Тази смяна сигурно не е от кардинален, а от партиен интерес “ и не дава отговор на декларираното искане за заслужено отношение, съгласи се и Киряков.

Според него всички партии „ преди избори пипат изборното законодателство, с цел да си дадат преимущество, което е доста неприятна обстановка “.

" ЦИК единствено записва подадените му отдoлу от РИК. Този спор е непотребен ", счита политологът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР