Депутатите предупреждават, че е необходима помощ за сметките за енергия преди „неизбежната“ зимна криза

...
Това е сценарий, който според депутатите от комисията по енергийна
Коментари Харесай

Това е сценарий, който според депутатите от комисията по енергийна сигурност и нулева мрежа трябва да бъде предотвратен, предупреждавайки, че министрите трябва да се уверят, че семействата, които не са усетили ползата от миналата 400 паунда за годината помагат да получите тези пари сега.

Отстъпката за топъл дом, която намалява сметките със 150 паунда през зимата за отговарящите на условията, трябва да бъде удължена, добавиха те, и правителството трябва да осигури пари преди студените периоди .

„Нощите наближават и много от нашите най-уязвими хора ще бъдат преследвани от мъчителни спомени за безмилостните жертви, на които бяха принудени миналата година“, каза председателят на комисията Ангъс Брендън Макнийл.

>

„Всъщност всеки четвърти носи дългове за енергия от миналата зима. Тъй като предизвикателството тази зима заплашва да бъде още по-лошо, обявяването на подкрепа от правителството отдавна е необходимо.“

Защо ще хората плащат повече?

Новата политика на Sunak за нулево нетно количество: Торите стават ли по-светло зелени?

Въпреки че цените на енергийния пазар на едро паднаха значително от миналата година, много домакинства ще продължат да плащат същите разходи тази зима - или дори повече.

Това е главно защото правителството е без субсидиране на сметки, както беше миналата година.

Постоянната такса - фиксирана дневна сума, която клиентите плащат независимо от това колко енергия се използва - също се е повишила.

Прочетете повече:< br />Каква е горната граница на цената на енергията - и как ще се отрази на сметките ми?

Всичко, което трябва да знаете за промяната на горната граница на цената на енергията

Това означава, че сметките вероятно ще да бъде по-висока тази зима дори за тези, които използват по-ниски количества газ и електричество от средните - защото те плащат същата постоянна такса като всички останали.

Депутатите призоваха за премахване на тези постоянни такси, добавяйки клиенти трябва да плащат за това, което използват.

„Механизмите за предоставяне на помощ вече са налице – правителството и енергийните фирми трябва да се заемат и да действат, за да уверят изпитващите затруднения домакинства, че не са оставени да се грижат сами “, каза г-н Макнийл.

„В доклада се отбелязва, че „несправедливите и регресивни постоянни такси“ трябва да отпаднат. В края на краищата вие не плащате постоянна такса за закупуване на бензин, вие просто плащате за това, което използвате.

„Също така видяхме мъдростта в необходимостта от социална тарифа за най-тежко засегнатите и всеки, който има лека съпричастност може да разбере защо."

Таванът на цените на енергията пада

Говорителят на Министерството на енергийната сигурност и Net Zero каза, че гаранцията за цените на енергията - която ограничава колко плащат домакинствата за единица енергия - ще остане в сила до Април следващата година, както канцлерът Джереми Хънт обяви през ноември.

Допълнителна целенасочена подкрепа е достъпна за най-нуждаещите се чрез отстъпката за топъл дом, добавиха те, като се очаква „3 милиона от най-уязвимите домакинства да се възползват ".

"Наскоро стартирахме нашата Голяма британска схема за изолация на стойност £1 милиард, за да помогнем на повече от 300 000 семейства да спестят от сметки и да отопляват домовете си," казаха те.

"Ние продължаваме да поддържаме всички опции се преразглеждат, включително за най-уязвимите домакинства.

„Наемодателите трябва да реагират бързо, когато се справят с влага и мухъл, за да гарантират, че наемателите могат да живеят в безопасни и прилични жилища и правителството ще въведе закона на Awaab, установяващ времеви ограничения на социалните наемодатели за извършване на ремонт."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР