Депутатите отхвърлиха предложение на БСП за допускане в пленарна зала

...
Депутатите отхвърлиха предложение на БСП за допускане в пленарна зала
Коментари Харесай

В парламента става горещо! Депутатите отхвърлиха важно предложение на БСП

Депутатите отхвърлиха предложение на Българска социалистическа партия за допускане в пленарна зала на представители на пациентска организация по време на дебатите по ветото на президента, съобщи организация „ Фокус “. Филип Попов от Българска социалистическа партия съобщи, че на балкона в залата се намират двама представители на пациентите. „ Правя процедура те да бъдат позволени долу в зала, тъй като това касае точно тях “, акцентира той.

От своя страна ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че процедурата му е неприемлива, защото гостите са на балкона и имат опция да проследят дебата. Все отново тя подложи на гласоподаване процедурата от Филип попов, само че предлагането му бе отхвърлено с 85 гласа „ за “, 33 „ срещу “ и 77 „ въздържали се “. Даниела Дариткова от ГЕРБ и ръководител на здравната комисия съобщи, че Цвета Караянчева е позволила неприемлива процедура, тъй като няма по какъв начин да вземат участие в дебата представителите на незнайна за тях пациентска организация, тъй като това не е било декларирано от заявителя на това предпочитание.

„ В Закона за здравното обезпечаване е ясно регламентирано кои са национално показаните пациентски организации. Те имат правото да вземат участие в съвещанията на Комисията по опазване на здравето и да дават мнения по всички законопроекти. Те вземат участие в надзорния съвет на НЗОК. Опитите да манипулирате пациентите, да експлоатирате техните страхове, няма да доведат до нищо положително за сътрудниците от опозицията.Тук в залата несъмнено има евентуални пациенти и всеки може да се изкаже в интерес на една или друга терапия. Балансът е значим и това търсим в днешното съвещание “, сподели още Даниела Дариткова
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР