Депутатите отдадоха почит на мъчениците от Батак и милиони българи,

...
Депутатите отдадоха почит на мъчениците от Батак и милиони българи,
Коментари Харесай

Депутатите почетоха жертвите на Баташкото клане с минута мълчание

Депутатите отдадоха респект на мъчениците от Батак и „ милиони българи, станали жертва на геноцид ” по време на османското иго. Те станаха прави и резервираха минута безмълвие, откакто Павел Шопов от " Атака " насочи апел, който кардинално е в прорез с признатите процедури. Той засегна тематиката в края на декларация от името на парламентарната група на „ Обединени патриоти ”, оповестява " Флагман ".

Атакистът Шопов изясни, че през днешния ден е денят на Баташкото кръвопролитие. Той разкритикува ГЕРБ и Българска социалистическа партия, че години наред не позволяват 17 май да бъде признат публично като ден на геноцид над българите, а от Движение за права и свободи не може да се чака сходно деяние.

„ И по този начин, аз ще завърша с този апел – да станем на крайници и да почетем паметта на мъчениците от Батак и всичките несъмнено милиони българи, станали жертва на геноцида над българите през годините на османското робство”, съобщи депутатът.

В този миг председателстващ съвещанието беше съпартиецът му Явор Нотев, който поддържа желанието му с думите: „ За отдаване на респект с безмълвие се изисква друга процедура. Поканата на господин Шопов можем да осъществим и ad hoc”.

След това заместник-председателят на Народното събрание помоли жертвите да бъдат почетени на крайници с минута безмълвие и прикани присъстващите в залата да се изправят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР