Депутатите от Воля поискаха отмяна на данъчната амнистия за вероизповеданията.Ето

...
Депутатите от Воля поискаха отмяна на данъчната амнистия за вероизповеданията.Ето
Коментари Харесай

Депутатите от Воля поискаха отмяна на данъчната амнистия за вероизповеданията

Депутатите от Воля желаеха анулация на данъчната прошка за вероизповеданията.

Ето какво известие разпространиха те до медиите:

" Парламентарната група „ ВОЛЯ- Българските Родолюбци ” внесе в Народно събрание предложение за изменение в признатия на първо гласоподаване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията. ВОЛЯ предлага противоречивият параграф, който планува опростяване на данъчни отговорности на вероизповедания и провокира необятен отрицателен публичен отзив, да бъде анулиран.

От ВОЛЯ считат, че посредством импортирания законопроект, в частност оферти § 4, с който се дава на вероизповеданията, регистрирани по Закона за вероизповеданията, прошка на неплатените обществени отговорности до 31 декември 2018 година, се погазват жестоко съществени правила на нормотворчеството и конституционни правила, а справедливостта бива загърбена. По никакъв метод, нито в претекстовете, нито в оценката за влияние се разисква, даже не се загатва за нуждата от тази законодателна смяна, размера на тези отговорности, резултата на тази прошка и така нататък, което води до еднопосочния извод, че законопроектът е импортиран без нужните претекстове и оценка за влияние, в нарушаване на Закона за нормативните актове.

Даването на  амнистия, въпреки и от компетентността на Народното събрание, има своите лимити, а точно последна нужда, изясненост и аргументираност. Отрицателната социална реакция сподели, че законодателната самодейност основава съществено разделяне на народа на верска основа, заради забележителните обществени отговорности, които ще бъдат опростени на избрани вероизповедания. Подобно публично напрежение е неприемливо, още повече без на народа да бъдат показани ясни претекстове за тази прошка. За да бъде непокътнат правилото на равнопоставеност на всички български жители и институции, от ВОЛЯ считат за неотложно § 4 да отпадне. 

Въвеждането на привилегии за който и да било, поражда чувство за липса на правдивост в обществото. А въвеждането на привилегии на основа на вяра, посредством другите регистрирани вероизповедания, е противоконституционно, са записали в претекстовете си депутатите на Веселин Марешки ".
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР