Депутатите от управляващата партия в Унгария искат да отложат заседанието

...
Депутатите от управляващата партия в Унгария искат да отложат заседанието
Коментари Харесай

Партията на Орбан иска да отложи ратификацията на молбите на Швеция и Финландия за НАТО

Депутатите от ръководещата партия в Унгария желаят да отсрочат съвещанието на Народното събрание идната седмица, което ще значи ново закъснение на ратификацията на настояването на Финландия и Швеция за влизане в НАТО, съобщи народен представител от опозиционната партия, представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Агнес Вадай от лявата Демократична коалиция съобщи във " Facebook ", че е получила писмо от вицепремиера Жолт Семен, в което той я осведоми, че ръководещите от " Фидес " и християндемократите желаят да отсрочат съвещанието, което трябваше да стартира в понеделник.
Швеция и Финландия подадоха предходната година молби за участие в трансатлантическия боен съюз, откакто съветски сили нахлуха в Украйна. Всички 30 членове на НАТО би трябвало да ратифицират кандидатурите, само че и отложиха утвърждението си. Комисията на унгарския парламент трябваше да вземе решение по дневния ред за идната седмица в четвъртък. Ако се съди по мненията на Вадай, Народното събрание може да се събере още веднъж едвам на 27 март.

От пресслужбата на Народното събрание отхвърлиха коментар. Партия " Фидес " удостовери пред " Ройтерс ", че идната седмица Народното събрание няма да има сесия, което се налагало " заради закъснение на договарянията с Брюксел ".

Унгария с Европейската комисия за освобождението на средства от Европейски Съюз, напомня " Ройтерс ".

" Парламентарната група (на " Фидес " ) ще вземе решение за присъединението на Финландия и Швеция към НАТО, откакто делегация от депутати (които посетиха двете страни) даде доклад за това посещаване ", съобщи пресслужбата на " Фидес ".

Партията на премиера Виктор Орбан съобщи, че има намерение да поддържа ратификацията, само че предходната седмица Чаба Хенде, народен представител от " Фидес ", съобщи, че въпреки всичко ще би трябвало още да се работи, с цел да се отговори на опасенията на някои негови сътрудници в Народното събрание.
Процесът на ратификация буксува от юли в Народното събрание в Будапеща, а предишния месец Орбан упрекна Финландия и Швеция, че популяризират " откровени неистини " за демокрацията и върховенството на закона в Унгария.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР