Депутатите от Събора (парламента) на Хърватия, след двудневни дебати, одобриха

...
Депутатите от Събора (парламента) на Хърватия, след двудневни дебати, одобриха
Коментари Харесай

Хърватия е с ново правителство

Депутатите от Събора (парламента) на Хърватия, след двудневни диспути, утвърдиха новия състав на държавното управление, отпред с министър-председателя и водач на ръководещия Хърватски либерален съюз (ХДС) Андрей Пленкович.
На 16 юли хърватският президент Зоран Миланович показа на водача на ХДС, който завоюва последните парламентарни избори, мандат да сформира ново държавно управление.
Поради ограниченията против ковид, депутатите в хърватския парламент носеха наложителни маски, спазвайки нужното разстояние освен в конферентната зала, само че и в останалите места в Народното събрание.
Гордан Яндрокович още веднъж бе определен за ръководител на Народното събрание, като кандидатурата му беше подкрепена от 143 от 144 присъстващи парламентаристи. В същия ден депутатите поставиха клетва, бяха определени заместник-председатели и членове на парламентарните комисии. Вчера Пленкович показа на Народното събрание програмата и състава на новия кабинет на министрите.
За кабинета гласоподаваха 76 депутати от 135 присъстващи, а срещу бяха 59. Заседанието на Народното събрание беше излъчено в Youtube.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР