Депутатите от опозицията възнегодуваха срещу отсъствието на премиера Кирил Петков

...
Депутатите от опозицията възнегодуваха срещу отсъствието на премиера Кирил Петков
Коментари Харесай

Петков отсвири контрола. Да не би да празнува днес, пита Йордан Цонев

Депутатите от опозицията възнегодуваха против отсъствието на премиера Кирил Петков от блиц контрола в Народното събрание. В залата участват само вицепремиерите Корнелия Нинова и Гроздан Караджов.

„Може би министър председателят счита, че през днешния ден е професионалния му празник, защото е деня на шегата и лъжата и има право да чества. Но, щяхме да го отпразнуваме заедно“, съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи, представен от Дарикнюз.

Костадин Костадинов от „Възраждане“ подсети, че от неговата парламентарна група още при започване на седмицата се внесли предложение за чуване на министър-председателя за арестувания български транспортен съд на пристанището в Мариупол и в сряда са получили уверението, че ще им отговори в границите на блицконтрола в петък.

Председателят на Народно събрание Никола Минчев изясни, че Петков е възпрепятстван да участва заради служебни задължения. Той даде обещание на депутатите идната седмица да дефинира преднамерено време, в което министър председателят да дава отговор на депутатските питания. ГЕРБ-СДС, „Възраждане“ и Движение за права и свободи обаче настояха целият блиц надзор да отпадне през днешния ден и вместо това да се организира идващия петък в наличието на всички членове на Министерски съвет, както изисква парламентарният устав.

„Какъв ще е този надзор на части? Ние сме се подготвили с въпроси за други хора. Ние имаме интерес да питаме премиера Кирил Петков“, съобщи Тома Биков от ГЕРБ-СДС. Според него Кирил Петков е желал да уплаши ГЕРБ с ареста на Борисов, само че се е уплашил самият той.

В същото време участници в митинга на служителите на реда, които тази заран започнаха построяването на палатки пред Министерството на финансите, разгласиха в обществената мрежа фотоси с премиера Кирил Петков, на които се вижда по какъв начин той е спрял да поговори с тях. Според представители на СФСМВР срещата се е състояла тази заран.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР