Депутатите от комисията по здравеопазване приеха на първо четене проектобюджета

...
Депутатите от комисията по здравеопазване приеха на първо четене проектобюджета
Коментари Харесай

Комисията по здравеопазване в НС прие проектобюджета на здравното министерство

Депутатите от комисията по опазване на здравето одобриха на първо четене проектобюджета в частта му за здравното министерство.

Предвидените разноски са над 932 милиона лв., включително общите разноски са 825 милиона, а прехвърлянията над 106 хиляди лв.. Увеличението по отношение на 2021 година е с 64 милиона и 780 хиляди лв..

В централния бюджет са планувани 852 милиона по отношение на пандемията от Covid-19 и 20 милиона за изграждане на национална детска болница, заяви министър Асена Сербезова.

„ Със законопроекта за държавен бюджет, в частта му за опазването на здравето, се основават условия за финансово обезпечаване и обикновено реализиране на политики, действия и ограничения на Министерството на здравеопазването. Извън финансовите параметри на този план за бюджет  на Министерството на здравеопазването, в централния бюджет са планувани целеви средства за финансово обезпечаване на дейностите, които са свързани с Covid-19, както и финансирането на признатите със съглашението за взаимно ръководство на Република България краткосрочни и средносрочни стратегически ограничения в региона на опазването на здравето “.

Опозицията гласоподава срещу. Според Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС проектобюджетът е като този от 2021 година, с дребни модификации.

„ Управленската стратегия на „ Продължаваме промяната “ въобще не е вплетена в бюджета в бранш „ Здравеопазване “, което е доста необичайно. Вие дойдохте, обещахте едни неща, а в бюджета няма нито едно от тях. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР