Депутатите от ГЕРБ са шокирани от решението на премиера Кирил

...
Депутатите от ГЕРБ са шокирани от решението на премиера Кирил
Коментари Харесай

ГЕРБ към Петков: Вие нормален ли сте да разгласявате секретна операция?!

Депутатите от ГЕРБ са шокирани от решението на премиера Кирил Петков да разкрие детайлности и въобще обстоятелството, че сега има военна задача, изпратена от Министерството на защитата в Мариупол за избавяне на българските моряци от бедстващия към този момент повече от 1 месец транспортен съд на пристанището там.

" Трябва да си цялостен глупак или да си неуравновесен, с цел да разкриеш секретна задача на българското военно разузнаване. Да разгласиш секретна информация от трибуната на Народно събрание, в намерено съвещание, е безспорна аматьорщина и хлапащина ", засегнат е проф. Костадин Ангелов.

" Да осветлиш името на военачалник Венев, като директно управляващ интервенцията, пък е извратено и рисково. Стискам палци и се апелирам за смелите български мъже, които рискуват живота си, с цел да спасят българи.

Освен всичко дотук, министър председателят рискува и интернационалните ни връзки, като разкри интервенцията на военните ни разузнавачи. Представям си по какъв начин са се почувствали техните ръководители и самият военачалник Венев. Извинявам се от името на страната на фамилиите на натоварените с тежката задача военни, че имаме толкоз тъп министър-председател ", изригна медикът.

Шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова също изрази неразбиране от това, че Петков е разкрил всичко в рамките навън пленарно съвещание, освен това директно предавано и от медии, и на страницата на законодателната институция, и в народен ефир.

„ Надявам се интервенцията да е съгласувана с министъра на защитата и се надяваме президентът също да е известен. Държавната комисия за класифицирана информация също би трябвало да се произнесе допустимо ли е и при какви условия министър-председателят да оповестява такава информация. Това е освен аматьорщина, само че и опасност за националната ни сигурност. Това е жестоко посягане върху сигурността на хората, изпратени там”, добави тя.

„ Ако се окаже, че Петков навън съвещание оповестява такава информация, а няма право, той предстои на тежки наказания от правоохранителните органи. Настояваме за инспекция. Ако се окаже, че лъже-няма да сме сюрпризирани. Но желаеме мнение на президента, както и привикване на КСНС”, безапелационна е Атанасова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР