Депутатите от БСП за България подготвят промени в Наказателния кодекс,

...
Депутатите от БСП за България подготвят промени в Наказателния кодекс,
Коментари Харесай

БСП иска наказателна отговорност за реекспорт на лекарства

Депутатите от " Българска социалистическа партия за България " приготвят промени в Наказателния кодекс, с които да се вкара наказателна отговорност за реекспорт на медикаменти. Текстовете ще бъдат импортирани в Народното събрание идната седмица и тогава ще бъдат обявени детайлностите, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през днешния ден.

След изключителна среща при премиера Бойко Борисов предходната събота Министерство на вътрешните работи и прокуратурата се похвалиха с разрушена незаконна група за експорт на медикаменти. Проверявани са лечебни заведения и аптеки на територията на София, Шумен, Сливница и Пловдив. Два дни по-късно фармацевтичната промишленост изиска промени в Наказателния кодекс против незаконната търговия на медикаменти.

Днес Нинова изиска до март 2018 година да бъде реализиран народен консенсус за опазването на здравето сред партии и отраслови организации, като се загърби политическото его. Българска социалистическа партия предлага възбрана за лицензиране на нови лечебни заведения, преобразуването на държавните и общински лечебни заведения от търговски сдружения в сдружения по закона за лечебните заведения, както и ново ценообразуване на клиничните пътеки. Мотивът - жителите да получават по-добри грижи, защото сега бюджетът за опазване на здравето непрекъснато се увеличавал, само че това не се усещало от болните.

Според депутата от Движение за права и свободи Хасан Адемов в действителност е необходим консенсус за опазването на здравето, само че предложенията би трябвало да се вършат доста деликатно. Той изясни, че с цел да бъдат пререгистрирани лечебните заведения по закона за лечебните заведения, задълженията им като търговски сдружения би трябвало да бъдат платени, а по-късно - за бъдат фалирани по Търговския закон. По думите му няма по какъв начин да се забрани лицензирането на нови лечебни заведения, само че би трябвало да се разиска дали е нужно всички лечебни заведения да имат право на контракти със здравната каса. " На реекспорта на медикаменти би трябвало да се оказва надзор ", сподели още Адемов.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР