Депутатите от БСП обявиха, че няма да влизат в пленарната

...
Депутатите от БСП обявиха, че няма да влизат в пленарната
Коментари Харесай

БСП няма да влиза в пленарна зала, отива на протеста


Депутатите от Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да влизат в пленарната зала, а ще се включат в националния митинг през днешния ден. Още преди няколко дни социалистите взеха решение да не се записват при започване на съвещанията, с цел да не обезпечават кворум за работа на Народното събрание. Вчера обаче кворумът бе подсилен от Движение за права и свободи.

Българска социалистическа партия са единствената съпротива, а през днешния ден като жители отиваме на митинга, тъй като сме недоволни от управлнието и от Бойко Борисов, който се подигра, че митингът е на мафията, разяснява пред Нова тв Стоян Мирчев.

Колегата му Крум Зарков също акцентира в ефира на БиТиВи, че социалистите подкреят настояванията на протестиращите и че изрично застават зад позицията си, че този парламент е привършен и делигитимиран.

Подкрепяме митинга, решили сме да не влизаме в зала. Така и по този начин тази седмица в дневния ред не е заложена оставката на Борисов – най-голямото искане на протестиращите, взехме решение да не сме част от съвещанието, а от митинга, сподели Мирчев.

Групата на Българска социалистическа партия ще взе участие в демонстрациите като недоволни жители, а не като политически представители, посочи Крум Зарков.

64 дни, в които хората, които се борят за правата си бяха наричани по какъв ли не метод от хората, които са вътре в залата. А през вчерашния ден министър председателят Борисов ги разгласи и за мафия. При такова опълчване на действителностите, всеки би трябвало да избере страна. Страната на Българска социалистическа партия е до недоволните, сподели още той.

Ние ще се включим в митинга. Мислим, че настояванията им за оставки са изцяло основателни. В продъжение на 3 години и половина бяхме вътре в Народното събрание, в този момент ще сме извън, продължи Зарков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР