Депутатите от 46 Народно събрание си отидоха, но преди това

...
Депутатите от 46 Народно събрание си отидоха, но преди това
Коментари Харесай

Депутатите си запазиха паркингите за колите, маскираха ги като зони за сигурност край Св. Александър Невски |

Депутатите от 46 Народно заседание си отидоха, само че преди този момент си резервираха местата за паркиране на колите си с смяна в правилника, който има силата на закон. 

Това излиза наяве от писмо на някогашния ръководител Ива Митева от Има Такъв Народ до кмета Йорданка Фандъкова, за което тя заяви на тържествената сесия на СОС по случай деня на София. 

Съветниците одобриха с цялостно болшинство да се приключи съглашението с Народното събрание за прилагане на 185 паркоместа на пл. " Св. Ал. Невски " и пл. " Княз Александър I ".

" Водих персонално диалози с управлението на Народното събрание и ги уведомих, че могат да употребяват 50 места и да заплащат за тях, като всички софиянци. Предложихме ограничение на местата за всички институции и унищожаване на безплатните служебни абонаменти на държавни институции и на Столична община ", сподели Фандъкова. 

Вчера получих писмо от ръководителя на Народното събрание, с което ме уведомява, че депутатите са приели промени в Правилника им и са определили нови зони за защита към двете здания, които съответстват тъкмо с употребените досега места за паркиране. Искрено се надявам, че новите зони за защита не значат гратис и безсистемно паркиране към пл. „ Св. Ал. Невски “ и имам вяра, че с вас по тази тематика ще имаме цялостно единогласие, обърна се към съветниците Фандъкова. 

Точният термин за този акт е реквизиция, написа на страницата си във фейсбук ръководителят на СОС Елен Герджиков. 
С решение на СОС от 24.06.2021-а година, паркингът за депутати на площада при храм „ Св. Александър Невски “ бе сведен от 170 на 50 места. До този миг Народното събрание ползваше близо ¼ от площада против алегорично възнаграждение по контракт, подписан през 2007-а година, напомня Герджиков. 

Сега въпросните обществени пространства са оповестени за зона за сигурност. Повече от ясно е обаче, че откакто контурите им напълно тъкмо следват границите на сегашните паркинги, задачата е депутатите и чиновниците на НС безпрепятствено и гратис да паркират персоналните си коли.
Питам се, това ли е смяната?, разяснява ръководителят на СОС. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР