Депутатите определиха нулева ДДС ставка в някои стоки в битката

...
Депутатите определиха нулева ДДС ставка в някои стоки в битката
Коментари Харесай

Нулева ДДС ставка за някои стоки в битката с Ковид

Депутатите дефинираха нулева Данък добавена стойност ставка в някои артикули в борбата с COVID-19. Това се случи, откакто Народното събрание одобри на второ четене промени в Закона за налог добавена стойност, съобщи Нова тв.

Законопроектът планува облагаема с нулева ставка да е доставката на артикули или услуги до друга страна членка, предопределени за въоръжените сили на страна, която е страна на Северноатлантическия контракт, друга от страната членка по предназначение.

Тези артикули или услуги би трябвало да са за прилагане от въоръжени сили, от съпътстващия ги граждански личен състав или за доставяне на техните трапезарии и столови, когато силите вземат участие в общите отбранителни действия на Северноатлантическия контракт.

Измененията в Закона за налога върху добавената отразява въвеждането на европейски наставления, премахване на установени несъответствия с правото на Европейския съюз и привеждане на Данък добавена стойност законодателството в сходство с решения на Съда на Европейския съюз.

В законопроекта са направени оферти за прецизиране на настоящите от 1 юли 2021 година режими за облагане на доставки на артикули и услуги, осъществени по електронен път към получатели, които са данъчно незадължени лица.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР