Депутатите одобриха окончателно новия правилник, по който ще работи 46-то

...
Депутатите одобриха окончателно новия правилник, по който ще работи 46-то
Коментари Харесай

Парламентът с нов правилник, депутатите си запазиха заплатит...

Депутатите утвърдиха дефинитивно новия устав, по който ще работи 46-то Народно заседание.

В него народните представители резервираха старите размери на главното си заплащане, които остава равно на три средномесечни хонорари в публичния бранш. Предложението за редуциране на сумата бе на Мая Манолова от „ Изправи се БГ! Ние идваме!” и предвиждаше депутатската заплата да е равна на една междинна за страната, само че 8 гласа „ за “, 109 „ против” и 31 „ въздържал се “ бе отхвърлено.

Според ръководителя на Народното събрание и народен представител от Има Такъв Народ Ива Митева би трябвало да се мисли за нов модел на установяване на възнагражденията в държавната администрация, който да отстрани диспропорцията в заплащането. Тя изясни, че те заплатите в администрацията също са избрани като % от депутатските заплати и намаляването на възнаграждението на народните представители ще докара до съкращаване и на парите на държавната администрация.

Отхвърлено беше и предлагането депутатите сами да поемат транспортните си разноски за автобусни, жп и самолетни билети при осъществяване на отговорностите си.

Отпадна опцията от остарелия устав депутат да получава спомагателни хонорари до 25 на 100 от заплатата си при осъществяване на предпочитани за страната задания. За облекло парламентарните чиновници ще получават пари в размер до две средномесечни работни заплати на работещите в бюджетна сфера, написа още в новия устав.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР