Депутатите обсъдиха проекторешение на Продължаваме промяната“, с което народни представители,

...
Депутатите обсъдиха проекторешение на Продължаваме промяната“, с което народни представители,
Коментари Харесай

Депутатите отново влязоха в спор заради зелените сертификати

Депутатите разискаха проекторешение на „ Продължаваме промяната “, с което народни представители, сложени под наложителна изолираност или карантина поради ковид, могат да вземат участие онлайн в пленарните съвещания. Спор предизвика предлагането на ГЕРБ в текста на решението да бъде въведено и условие за зелен документ.

" Мисля, че ние също би трябвало да пазим човешките животи на всички, които ни заобикалят. По никакъв метод националният представител не би трябвало да бъде по-различен от останалите в обществото ", сподели Асен Балтов от ПГ на ГЕРБ-СДС,

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия отговори, че това е дискриминация. " Да слагаме зеления документ като някаква норма за влизане или за излизане в парламента за съвещание или не, по този начин всички ние ставаме съучастници в това българските жители да не се имунизират. Тези диспути, които се опитваме да ги водим тука, работят в противоположна посока ", сподели той.

От „ Възраждане “ също се оповестиха срещу. " Очаквах през днешния ден да има нова декларация от ГЕРБ, в която да обяснят по какъв начин всички би трябвало да се преценяват с това, което те желаят, а именно от залата да бъдат изгонени безусловно всички и да останат единствено те - да дерибействат и да вършат това, което са си решили. Крайно време е да разберете, че това нещо свърши. В българския парламент не може да си позволявате да нарушавате Конституцията и да ограничавате нашите права да сме тук и да пазиме правата на нашите гласоподаватели. В момента посягате и на нашите права. "

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ изрече персонално мнение, съгласно което зеленият документ убива бизнеса. " Един здрав човек, въпреки и неимунизиран, не е рисков за никого, за разлика от един притежател на вируса. Зеленият документ би трябвало да се махне по принцип. Това е моето мнение ", сподели той.

От " Продължаваме промяната " подсетиха, че проекторешението им не е обвързвано със зелените документи.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР