Депутатите не гласуваха отлагане на целия законЗаконът за горивата действа

...
Депутатите не гласуваха отлагане на целия законЗаконът за горивата действа
Коментари Харесай

Последно: законът за горивата вече действа, наредбата трябва да е готова до юни

Депутатите не гласоподаваха отсрочване на целия закон

Законът за горивата работи от 28 януари т.г. Наредбата за него би трябвало да е подготвена не по-късно от 28 юни. Това реши Народното събрание на второ четене с промени в закона за горивата. Депутатите анулираха задължението на бензиностанциите при да внасят 20 хил.лв. банкова гаранция, с цел да се впишат в регистъра.

Около 4000 хиляди са легалните регистрирани бензиностанции, другите следва да се впишат, изясни ръководителят на комисията за битка с контрабандата и сивата стопанска система Емил Димитров. Той повтори, че към този момент няма никакви административни или финансови проблеми пред всеки, който дава отговор на останалите условия гратис да се впише в регистъра. Има едни стотина, за които има проблеми да се записват, само че те не са нито финансови, нито административен, добави Димитров. Пътните транспортни средства и/или самоходни машини единствено на бензиностанции, които са регистрирани по този закон, реши още Народното събрание.

Законът е в действие, по кое време ще влезе наредбата в действие - са детайлности, съобщи при дебатите Рамадан Аталай от Движение за права и свободи. " След като Народното събрание си изми срама от предходната седмица, като отсрочи за 1 юли влизането на самия закон заради митинги, сте се изтъпанили на тази естрада и оферирате до 6 месеца, след 6 месеца, не ги разбирате тези неща г-да от Обединени Патриоти, безапелационен бе Аталай.

Предложение на Българска социалистическа партия наредбата да влезе в действие в двумесечен период не бе признато в зала. " Нужно е да се вкара допустимо по-бърз ред в системата, другояче остава усещане, че по-скоро се търси политическо успокоение, изиска от ръководещото болшинство ", прикани Драгомир Стойнев.

Правният резултат от днешното решение е да се даде време на всички субекти да приведат активността си в сходство с регистрационния режим, който влезе в действие от 28 януари. Законът вкарва по-строги правила за регистрация и надзор на обектите от този бранш, изясни отлагането на наредбата ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР