Депутатите изслушаха служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван

...
Депутатите изслушаха служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван
Коментари Харесай

Увеличаване на щата на Гранична полиция предлагат от МВР

Депутатите изслушаха служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по отношение на подхванатите ограничения по защита на границата на страната и оправянето с потока от незаконни имигранти. Предложението за чуване на Демерджиев е импортирано от " Българска социалистическа партия за България ".

" От първия ден на постъпването ми като министър на вътрешните работи първото нещо, което направих беше да посетя границата и то тъкмо в региона на Елхово. Този акт не беше инцидентен - ние бяхме оценили риска от повишения мигрантски поток. И този поток няма да понижава, има справедливи фактори, които го образуват и наклонността най-вероятно, за жалост, ще бъде към увеличение на този поток вместо понижаване на натиска към външната ни граница, която е външна граница и на Европейски Съюз ", акцентира Иван Демерджиев - длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

По думите му е изработен доста бърз разбор на нужните ограничения, които би трябвало да се подхващат по границата.

" За последните 10 години щатът на " Гранична полиция " е понижен с към 1300 индивида. Това води до ексклузивен труд и полагане в други структури на Министерство на вътрешните работи, до включване в защитата на българската граница на военнослужещите, само че проблемите там са, че хората, които идват, не познават проблемите на границата, по този начин както граничните служители на реда, не познават региона, не познават методите, употребяват други тактики, те са подготвени по различен метод ", сподели Демерджиев пред депутатите.

Много по-рано през годините е трябвало да бъде регистриран този проблем и да бъде запълнен щата на " Гранична полиция ". Според разбори платеният и ексклузивен труд през тези години е доста повече от разноските, които биха се създали за щата на готови и подготвени гранични служители на реда. И за 10 години те щяха да бъдат на високо професионално равнище, добави министърът.

И добави, че е препоръчано увеличение на щата на " Гранична полиция " с 1260 души.

Демерджиев означи и неналичието на коли, които да обслужват 30-километровата зона на отговорност.

" Стартирахме публични поръчки за това, само че и част от сегашните коли са в тежко положение. Необходими са високопроходими коли, а не такива с 300 коня мотор, подобаващи за пътища, тъй като моторите им не устоят повече от 25 000 км. Пътищата в пограничната зона е в извънредно положение, по тази причина насочихме сили да създадем работилница в Елхово, която да ремонтира колите, които се чупят всекидневно ", изясни министърът.

Предприет е и засилен ремонт на пътищата, като към този момент са ремонтирани 43 км към границата край Резово, 11 км към Малко Търново и 6 км към Елхово. На територията на Средец и Свиленград също се правят поправки, уточни още Иван Демерджиев.




Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР