Депутати от Възраждане са играли ролята на охрана на вишка,

...
Депутати от Възраждане са играли ролята на охрана на вишка,
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Полицията ще разследва копейкиновците, свалили украинското знаме

" Депутати от " Възраждане " са играли ролята на защита на вишка, посредством която е било свалено знамето на Украйна от фасадата на Столичната община. Безобразно държание. По случая към този момент има формирана кореспонденция в Пето РПУ. Установена е самоличността на причинителите, като това е осъществено от служителите на реда, които охраняват постройката на общината, на които, по техните думи категорично е било казано да не се месят, базирайки се на пълномощията им на народни представители. "

Броени минути по-късно сложихме друго знаме на Украйна на фасадата. Така ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев разяснява акцията на " Възраждане " за събаряне на знамето на Украйна от фасадата на общината.

Знамето, дружно с флаговете на Европейски Съюз и на София, се веят от балкона на кметския кабинет.

" Става въпрос не просто за жестоко посягане не просто на знаме на фасадата на общината, а за жестоко посягане над демокрацията. Изражда се политическият популизъм и придобива извънредно притеснителни размери. Отчаяното предпочитание да се попадне в медиите води до такива престъпления. Очакваме компететнтните органи в лицето на Министерство на вътрешните работи да си свършат работата ", акцентира Георгиев.



Той добави, че има ясна и безапелационна позиция на СОС и напомни, че решението за слагането на украинското знаме е било прегласувано, откакто беше върнато от регионалния шеф на София.

" Предлагам уважаемите депутати, с цел да си заслужат заплатите да гласоподават закони, решения на Народното събрание, вместо да се катерят с вишки по фасадите на постройките или да ги охраняват. Това е несвойствена активност, а и е необходим специфичен лиценз за охранителна активност ", сподели още Георгиев.

Запитан по какъв начин ще разяснява предизвестието на водача на " Възраждане " към кмета на София, че в случай че знамето бъде върнато още веднъж, ще последват други наказания, той съобщи: " Може би още веднъж би трябвало да се сезират способените органи. Нека да обърна внимание на този господин, че това е решение на СОС. Вандалските прояви нямат място в столицата ".

" Говорим за евентуална корист със служебно състояние и пълномощия, които са дадени на народните представители не да стопират служители на реда да опазят публичния ред, а с цел да коват закони ", сподели още Георгиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР