Депутати от управляващото мнозинство обмислят ревизия на току-що приетите промени

...
Депутати от управляващото мнозинство обмислят ревизия на току-що приетите промени
Коментари Харесай

Ще има ли промени в ремонтирания Закон за движение по пътищата

Депутати от ръководещото болшинство обмислят проверка на преди малко признатите промени в Закона за придвижване по пътищата. Причината - няколко от новите наказания се оказват противоречиви и мъчно използвани. Това предава .

Наскоро признатите промени в Закона за пътищата доведоха да неясноти и публично напрежение, признава депутатът Явор Божанков. „ Макар и да не са наши оферти, съгласно мен изискуем опрощение за метода, по който това законодателство беше признато. Доброто желание на сътрудниците беше да се борят с възходящия брой на жертвите по пътищата, само че стана тъкмо противоположното ”, добави националният представител.

Взетите решения за отнемането на автомобил при позитивен полеви тест за алкохол и наркотични субстанции се оказват не добре премислени, разяснява още Явор Божанков. „ Ако при алкохола има едно разграничаване в промилите и наказването, то при другите вещества такова разграничаване няма. Това е сериозен проблем. Абсолютно допустимо е човек от европейска страна да вземем за пример в петък да е пушил марихуана и в понеделник да бъде нарушител, въпреки че е седнал зад кормилото изцяло изтрезнял. Няма горна и долна граница ”, означи депутатът от ПП-ДБ.

Това, както и други промени в закона, гласувани преди броени дни, са причина депутати да изискат среща с вътрешния министър Калин Стоянов още през днешния ден. Дали следва ремонт на ремонта на закона - ще стане ясно до дни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР