Депутати от Изправи се БГ! Ние идваме!“ внесоха в парламента

...
Депутати от Изправи се БГ! Ние идваме!“ внесоха в парламента
Коментари Харесай

Депутати от ИБГНИ внесоха предложения за промени в Закона за ВиК

Депутати от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ внесоха в Народното събрание оферти за промени в Закона за ВиК и желаеха чуване на управлението на Комисията за енергийно и водно контролиране.

Според ръководителя на парламентарната група Мая Манолова, в случай че нарастването на цената на водата влезе в действие от следващата година, това още по-драстично ще засегне българските семейства

„ След топлинния удар от повишението на цената на парното, след  токовия удар след повишението на цената на тока, в този момент повишението на цената на водата безусловно ще потопи българските семейства. Със законопроекта, който внасяме, ние целим да дадем глътка въздух на българските фамилии, а действително след годишно повишение цената на водата нито качеството на питейната вода се усъвършенства, нито качеството на услугата, нито се понижиха течовете и загубите на вода “, съобщи Манолова.

По-рано омбудсманът Диана Ковачева прикани ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов да не утвърждава по-високите цени на водата в страната за новия регулаторен интервал 2022 година - 2026 година Тезата на омбудсмана е, че те не дават отговор на качеството на предоставяната услуга и по тази причина са голословни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР