Депутати от ДПС обявиха Делян Пеевски за най-големия дарител по

...
Депутати от ДПС обявиха Делян Пеевски за най-големия дарител по
Коментари Харесай

Хората дишат, благодарение на него: Депутати от ДПС скочиха да защитават Делян Пеевски

Депутати от Движение за права и свободи оповестиха Делян Пеевски за най-големия донор по време на пандемията от COVID-19. Стигна се още по-далеч - до изказване, че огромна част от приетите в болница поради вируса имат О2 точно с помощта на глобения по " Магнитски " народен представител.

До тук се стигна след рецензии от ръководещото болшинство, че Пеевски е дарявал пари на тогава ръководената от някогашния министър на ГЕРБ Костадин Ангелов " Александровска болница ".

Според депутата от Българска социалистическа партия Явор Божанков Ангелов е дал минимум пари за неговата болница. " Но той не се похвали, че най-големият донор на неговата болница е господин Делян Пееески. Няма потребност от финансиране, има си кой да я финансира ", добави социалистът.

Реакцията не закъсня. Бившият здравен министър излезе на трибуната и разгласи изказванията на Божанкова за неистина. " Най-големите донори на Александровска болница мога да ги изредя и да ви ги напомня и през днешния ден ", сподели Ангелов. 

Петър Чобанов от Движение за права и свободи също се включи в полемиката с думите, че ръководителят на Народното събрание е позволил една положителна вест за единственият донор по време на здравната рецесия предходната година Делян Пеевски, е била превърната в дъвка в устата на хора, които не разбирали какво приказват.
Ицо Хазарта с офанзива против Карадайъ и Пеевски
Депутатът Христо Петров-Ицо Хазарта написа пост в обществената мрежа Facebook, съгласно който водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и националният прочие..
Прочети повече
Йордан Цонев  пък уточни, че по-голяма част от даренията на Пеевски били дихателни апарати, за са се избегнат процедурите, които биха забавили процеса в изключително значим миг. " Голяма част от хората дишат с помощта на тези апарати ", безапелационен бе той.

По думите на председаля на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ даренията на Пеевски били над 10 млн. " От друга страна сътрудниците с техния смях, вместо да видят какви са обстоятелствата и какъв е бил резултатът от тези дарения, те се смеят и се пробват една добра вест да я трансформират в неприятна ", сподели още той.

Той насочи остри рецензии към " Продължаваме промяната ", като назова групировката нациоанал-социалистическа. " Промяната и лъжите на смяната и прокситата на олигарха Иво Прокопиев напълно скоро ще ги забележим в тази зала. Защото разбрахме, че вършат промени в КПКОНПИ, с цел да се освободят запорите на олигарха Иво Прокопиев от 200 млн. лева Ако е по този начин значи са откровени национал-социалисти ", добави Карадйъ.

Припомняме, че в месеци на пандемията " Александровска болница " получи от Пеевски 150 хиляди лв. за закупуване на респиратори още през март 2020 година, а месец по-късно още 162 хиляди лева

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР