Депутати от ДПС и Продължаваме промяната стигнаха днес до пореден

...
Депутати от ДПС и Продължаваме промяната стигнаха днес до пореден
Коментари Харесай

Депутати от ДПС и Продължаваме промяната в сблъсък в парламента

Депутати от Движение за права и свободи и " Продължаваме промяната " стигнаха през днешния ден до следващ физически конфликт в Народното събрание още при започване на пленарния ден.

Напрежението стартира да нараства с изявление на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов, който в декларация от парламентарната естрада тарече протестиращите от нощес " платени соросоиди " и " фашистка сган ".

Костадинов даже предвижда, че България може да е идната Украйна, тъй като там всичко е почнало с майдан.

На митинга пред Народното събрание през вчерашния ден Костадинов бе мощно руган и освиркан. Най-цензурните викания по негов адрес бяха " Тук не е Москва " и " Рублите за вас - България за нас ".

Явор Божанков (БСП) му отговори, че единственото, което са видели българските жители през вчерашния ден е, че от " Възраждане " са дали своят вот дружно с Движение за права и свободи за отстраняването на ръководителя Никола Минчев.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/костадин костадинов нс веселин боришев.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 680 " height= " 453 " />

Веднага по-късно в залата настана блъсканица и се стигна до физически конфликти сред депутатите.

В настъпилата блъсканица Божанков сподели на народен представител от " Възраждане " да си гледа работата. Имаше и диалози на висок звук сред " Продължаваме промяната " и Движение за права и свободи. Хамид Хамид даже блъсна Настимир Ананиев, който залитна обратно.



За да се успокоят пристрастеностите бе дадена отмора. След нея ръководителят Мирослав Иванов наложи наказване на Хамид Хамид (ДПС), който съгласно него е упражнил физическо принуждение против различен народен представител.

Елисавета Белобрадова ( " Демократична България " ) съобщи, че е неприемлво протестиращите да се назовават " фашистка сган ".

Самият Иванов сподели, че няма да гони депутати, тъй като обстановката е деликатна и всяко гласоподаване е оспорвано. Но посочи, че това е последно предизвестие.

" Г-н Костурков обмени реплики с Движение за права и свободи и станах, с цел да няма повече контакт. Хамид пристигна и споделих те да си приберат техните хора, а ние ще приберем нашите. Той се обърна към мен и с две ръце ме изблъска. Не чух какво сподели Костурков ", описа Настимир Ананиев.

И добави:

" Движение за права и свободи са доста изнервени и очевидно са подготвени да стигнат до физическа разпра. Хамид е умел парламентарист, само че Движение за права и свободи са изнервени и има за какво. Физическата разпра обаче не е отговорът на това, което се случва ".

Хамид Хамид също разяснява случилото се:

" Стана някаква блъсканица. Отидох да видя какво става и видях един човек да крещи на сътрудника Халил Летифов " отпадък ".

Знаете, сътрудника е с патерици, отидох да видя какво става. Стана блъсканица. Зад мен господин Ананиев ме задърпа за сакото и крещеше нещо в ухото ми. Обърнах се, леко го побутнах – той театрално се хвърли обратно и, знаем, той е привикнал да се търкаля по коридори из Народното събрание, тъй че нищо друго не е станало.

Беше се изнервил нещо и аз се обърнах и го побутнах да се измести, а не да го съборя или ударя, само че той театрално се хвърли обратно върху сътрудниците си ".

Това напълно не е първият физически конфликт в този парламент. Само през последните месеци те са били най-малко три-четири, като „ най-пресният “ е отпреди две седмици, когато още веднъж в центъра на абсурда беше Костадин Костадинов. Тогава той се спречка с депутата от „ Продължаваме промяната “ Искрен Митев, който го назова Костя Копейкин от трибуната и Костадинов очевидно се разпозна в прякора. Стигна се до реплики за разрушени носове, дърпане на вратовръзки и сбутвания.

По-рано имаше конфликти поради ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов – тогава се сбутаха депутати от Българска социалистическа партия и ГЕРБ. А след това и поради отнета дума на шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова от зам.-председателя на Народното събрание от „ Продължаваме промяната “ Мирослав Иванов.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР