Депутати одобриха на първо четене промени в Кодекса за социално

...
Депутати одобриха на първо четене промени в Кодекса за социално
Коментари Харесай

Депутатите одобриха промени в правилата за пенсионните фондове

Депутати утвърдиха на първо четене промени в Кодекса за обществено обезпечаване, свързани с пенсионните фондове. Промените бяха импортирани от държавното управление, което ги стимулира с по-добра отбрана на ползите и повишение на доверието на обезпечените лица и пенсионерите към пенсионните фондове за в допълнение пенсионно обезпечаване.

Въвежда се възбрана изпълнителните шефове и прокуристите да заемат друга служба по трудов контракт с изключение на в качеството им на преподаватели във висши учебни заведения или сътрудници в научни институти. Освен това ще се изисква и подобаваща професионална подготовка, опит и добра известност за членовете на управителните и контролните органи на сдруженията.

Друга мярка, залегнала в плана за рационализиране на корпоративното ръководство, е развиването на режима за издаване на авансово позволение за придобиване на акционерно присъединяване, което ще бъде 10 и над 10 на 100 от капитала на пенсионноосигурителното сдружение.

С измененията се усилва лимитът за непряко вложение в парцели посредством придобиване на акции на сдружения със специфична капиталова цел.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР