Депутатът от управляващата Социалистическа партия на Албания Ерион Браче съобщи,

...
Депутатът от управляващата Социалистическа партия на Албания Ерион Браче съобщи,
Коментари Харесай

Момче загина заради паника от земетресението в Албания

Депутатът от ръководещата Социалистическа партия на Албания Ерион Браче заяви, че при земетресението в Албания тази нощ е умрял един човек – 18-годишен юноша от Люшня, съобщи АТА.

Just 50 minutes ago, Mw4.4 near Lushnje, Central Albania. Felt throughout the country and also in Montenegro, Kosovo, Northern Macedonia and even in Apulia (Italy) and Corfu (Greece)
There was a Mw5.9 very close in 1959...
— José R. Ribeiro (@JoseRodRibeiro)

По информация на АТА момчето е изгубило живота си, като се е подхлъзнало по стълбите в опит да излезе от жилището си, до момента в който е било в тежко психическо положение и е било обхванато от суматоха поради земетресението. Близките на момчето потвърдиха информацията, написа организацията.

Албания беше разтърсена от земетресение малко след среднощ, което беше усетено в Люшня и Дивяка (източната част на Централна Албания) и селата към тях, отбелязва АТА. Проверки са удостоверили, че земетресението не е предизвикало материални вреди.

Като се базира на данни на албанския институт по геонауки, Браче сподели, че първичният трус е бил в 00:17 ч. локално време (01:17 ч. българско време) с магнитуд 4,4 по скалата на Рихтер и епицентър село Шалйъс покрай Елбасан, Централна Албания.

Той добави, че в 00:23 ч. (01:23 ч. българско време) е последвал второстепенен трус с магнитуд 2,6 със същия епицентър.

18-годишното момче е било намерено мъртво след трусовете. То живеело с родителите си и страдало от проблеми с тревогата и аутизъм, за които се лекувало, показва АТА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР