Депутатът от руския парламент и бивш командващ 58-а армия Андрей

...
Депутатът от руския парламент и бивш командващ 58-а армия Андрей
Коментари Харесай

Руските пропагандисти изпаднаха в униние – депутат потвърди смъртта на ген. Цоков, застигнат от Storm shadow


Депутатът от съветския парламент и някогашен командващ 58-а войска Андрей Гурульов удостовери, че командирът на 144-а мотострелкова дивизия Олег Цоков е погубен в Украйна.

Това се случи в ефира на едно от най-яростните пропагандни излъчвания в съветския ефир – ток-шоуто „ 60 минути “ по държавната телевизия Россия 1.

Досега Кремъл по този начин и не е удостоверил новината за гибелта на един от най-висшите си офицери.

По време на предаването (в което постоянно се приканва за нуклеарни удари по Вашингтон, Лондон и Берлин, както и за заличаване на всички украинци до крайник, б.р.) тематиката за гибелта на генерал-лейтенант Цоков зачекна одиозната водеща Олга Скабеева. „ Официална информация от министерството на защитата няма. Иначе много медии вече… “, стартира тя с изражение на доста печален, само че безверен човек.

„ Да, – прекъсна я Гурульов, който реши бързо да построи неръкотворен монумент на Цоков. – Още повече този човек претърпя такива беди, които не сте и сънували. Миналата година той беше извънредно тежко ранен, едвам го избавиха. Заради здравословното си положение той можеше изобщо да не стъпва на фронта, можеше да се скатае. Но той сподели: „ Не, момчета, аз ще бъда там! “ и отново потегли да повоюва с нацистите. За страдание, той героичен загина… “

Така Гурульов подтвърди освен критата информация за гибелта на Цоков, само че и че генералът е бил тежко раняван, за което през септември 2022 година оповестиха укранските медии, а Кремъл отхвърляше.

Първи за гибелта на командващия 144-а мотострелкова дивизия оповестиха няколко украински и съветски телеграм-канали. Според тях Цоков е погубен от свръхточен украински ракетен удар с английска Storm shadow („ Буреносна сянка “) по командния пункт на 58-а войска.

Както отбелязва съветското опозиционно издание „ Важни истории “, това е 11-ият случай на крах на висши съветски офицери в Украйна. По сметки на публицистите към този момент е доказана (не от Кремъл) гибелта на 6 съветски генерали, а Олег Цоков е №7.

Същите и други публицисти обаче откриха от напълно открити източници по-различна информация за прехваления от пропагандата Цоков.

Оказа се, че през недалечната 2010 година Следственият комитет е почнал углавно дело против него с обвинявания в шикалкавене и превишаване на правата. Според следствието командирът (на по-низш чин тогава) е направил спекулация с 11 военнослужещи, от която е присвоил 80 000 тогавашни рубли. Не е известно дали Цоков е понесъл някакво наказване за това, или просто се е откупил и траял кариерата си нагоре по стълбата.

Която, в неговия случай, очевидно е водела надолу, към долината на мрачната, буреносна сянка. Казано е в Библията, по сходен мотив: Понеже те сееха вятър, ще пожънат стихия. (Осия 8:7)

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР