Депутатът от Продължаваме промяната Георги Гвоздейков напуска Народното събрание. Това

...
Депутатът от Продължаваме промяната Георги Гвоздейков напуска Народното събрание. Това
Коментари Харесай

Депутат от ПП напуска парламента


Депутатът от „ Продължаваме промяната ” Георги Гвоздейков напуща Народното събрание. Това излиза наяве от седмичната стратегия за работата на Народното събрание.

Прекратяването на пълномощията му на депутат е първа точка в дневния ред за сряда. Става ясно още, че е подал оставка на 14 юли.

" " има доста дела, ходя на различен фронт ", сбит бе той пред  " 24 часа "  на въпрос какво е предизвикало решението му. Гвоздейков сподели, че ще оказва помощ като експерт за друга идея на Политическа партия.

На 7 юли от " Възраждане " го упрекнаха, че непозволено се е явил на конкурс за шеф на дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “. Според Николай Дренчев той е кандидатствал за поста без нужния ценз, докато е народен представител, бил назначен, пуснал си отпуск и траял да извършва функционалностите си на народен представител. Малко по-късно от " " излязоха с опровергаване. Според тях Гвоздейков в действителност се е явил на конкурс, който е разгласен още преди старта на предизборната акция.

" Впоследствие печели състезанието, само че не се явява в 14-дневния период, с цел да бъде назначен. Според настоящата нормативна уредба, в случай че служителят не встъпи в служба или не постави клетва в този период, органът по назначението издава акт за назначение на идващия класиран претендент ", споделят още от Политическа партия. И акцентират, че Гвоздейков не бил е народен представител, когато състезанието е разгласен, не е назначен за шеф на дирекция и е имал нужният ценз за присъединяване в състезанието.

" Обвиненията на " Възраждане " са безспорни неистини. Когато приказваш за нещо, би трябвало да го провериш ", отвърна самият Гвоздейков през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР